Ce părere aveţi despre ia românească prezentată de MAE la expoziţia internaţională de la Milano?

24 Iun 2015
Ce părere aveţi despre ia românească prezentată de MAE la expoziţia internaţională de la Milano?
24 iunie reprezintă Ziua universală a iei româneşti. Această zi de sărbătoare a verii este celebrată românii din Maramureş, Ardeal, Moldova, Banat şi Muntenia îmbracă cămăşile tradiţionale româneşti. În toată România au loc evenimente speciale, mai ales că se sărbătoreşte şi naşterea Sfântului Ioan Botezătorul. Ia românească este prezentată şi la Milano de trei hostesse. Numai că, bluzele hostesselor de la Milano nu au de-a face cu ia tradiţională românească.

Adio ie, la Milano!
În paralel, la Milano se desfăşoară expoziţia internaţională Expo Milano 2015, care are ca temă „Hrănirea Planetei. Energie pentru Viaţă”. „Expoziţiile universale sunt unele dintre cele mai importante evenimente de diplomaţie publică la care are acces publicul internaţional. România a participat la cele mai importante astfel de expoziţii universale sau internaţionale din ultima perioadă. La EXPO Milano 2015 participă 145 de state și 3 organizaţii internaţionale”, susţine Ministerul Afacerilor Externe. Această expoziţie internaţională se desfăşoară în perioada 1 mai – 31 octombrie 2015.

Potrivit ministerului de Externe, pavilionul naţional este o reinterpretare modernă a unei case tradiţionale româneşti și este construit în principal din sticlă și lemn, acoperișul fiind din stuf. Sunt prezentate prin intermediul conținutului video interactiv imagini din România care demonstrează preocuparea pentru agricultura sustenabilă și păstrarea tradițiilor românești. De asemenea, vizitatorii pot vedea imagini care arată biodiversitatea, ariile protejate din România, varietatea de fructe și legume și peisaje pitorești.

Dar, la pavilionul românesc sunt şi trei hostese costumate chipurile tradiţional româneşte, cu influenţe din zona Vrancei. Vestimentaţia este compusă dintr-o fustă creion neagră, o reinterpretare modernă a iei, un brâu şi o bentiţă.



 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră