Ce EVENIMENTE vor avea loc în Noaptea dintre Ani. Peste 37.000 de polițiști, pompieri şi jandarmi, mobilizaţi în ultima zi a anului

30 Dec 2015 | scris de Mara Răducanu
Ce EVENIMENTE vor avea loc în Noaptea dintre Ani. Peste 37.000 de polițiști, pompieri şi jandarmi, mobilizaţi în ultima zi a anului

Efectivele de ordine publică vor acționa pentru prevenirea și descurajarea comiterii de fapte ilegale, dar și pentru combaterea infracțiunilor grave, obiectivul principal al MAI fiind creșterea gradului de siguranță al cetățeanului prin menținerea unui nivel ridicat de siguranță publică, așa cum s-a realizat în perioada Crăciunului.

„Având în vedere că în fiecare an, în noaptea de Revelion, foarte mulți cetățeni folosesc articole pirotehnice pentru divertisment, reamintim că acestea trebuie utilizate numai după luarea tuturor măsurilor de protejare a persoanelor și a bunurilor. Pentru a preveni incidentele cauzate de utilizarea articolelor pirotehnice, de la începutul lunii decembrie și până în prezent, structurile MAI au intensificat acțiunile de control, în urma acestora fiind confiscate peste 38 de tone de materiale pirotehnice. Reamintim că, pentru această perioadă de sărbători, ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a dispus mai multe măsuri organizatorice cuprinse în Planul de acțiune “Sărbători de Iarnă în Siguranță”, stabilind ca priorități creșterea gradului siguranță a cetățeanului, menținerea ordinii publice, prevenirea și combaterea infracționalității, fluidizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor grave“, se precizează în comunicarul MAI. 

Poliţiştii vor asigura ordinea şi liniştea publică în locurile în care se vor organiza manifestările specifice sărbătorilor de iarnă, fiind pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi, totodată, să intervină atunci când situaţia o va impune.

În această perioadă, Poliţia Rutieră va acţiona pe întreaga reţea de drumuri, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi prin intensificarea activităţilor specifice, potrivit competenţelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice. Vor fi folosite peste 400 de aparate radar, în vederea prevenirii excesului de viteză.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră