Ce drepturi au pasagerii în cazul unei greve a controlorilor de trafic aerian

19 Iul 2015
Ce drepturi au pasagerii în cazul unei greve a controlorilor de trafic aerian
Controlorii de trafic aerian de la ROMATSA au făcut miercuri grevă de avertisment timp de două ore. Centrul European al Consumatorilor - ECC Romania informează că pasagerii companiilor de transport aerian care au avut zborurile întârziate sau anulate ca urmare a grevei controlorilor de trafic au următoarele drepturi:
  • Să fie informați asupra drepturilor pe care le au
  • Să primească mese și răcoritoare proporționale cu timpul de așteptare și două apeluri telefonice gratuite
  • În cazul în care nu au primit mese și răcoritoare, sfătuim pasagerii să păstreze bonurile, chitanțele pentru sumele cheltuite în acest sens pentru a putea cere banii înapoi de la companiile aeriene.
    În privința compensațiilor prevăzute pentru anulări și întârzieri prelungite (ajungerea la destinație cu o întârziere egală sau mai mare de trei ore), situația acestora trebuie analizată de la caz la caz împreună cu măsurile luate de compania aeriană pentru a limita prejudiciul cauzat pasagerilor. 

    Greva poate fi considerată o împrejurare excepțională care exonerează companiile de transport aerian de la plata acestor compensații. Acest lucru este realizat, de obicei, de instanțele de judecată. (M.C)

     

    Alte stiri din Actualitate

    Ultima oră