Exclusiv. Ce a declarat Alexandru Popescu în faţa anchetatorilor. Acesta era beat în momentul producerii TRAGEDIEI de pe lacul Snagov

16 Iun 2015
Exclusiv. Ce a declarat  Alexandru Popescu în faţa anchetatorilor. Acesta era beat în momentul producerii TRAGEDIEI  de pe lacul Snagov
Alexandru Popescu, tânărul care se afla în ambarcaţiunea care a lovit o altă barcă pe Lacul Snagov - tragedie soldată cu moartea unei persoane şi rănirea a altor cinci- avea o alcoolemie  de 0,85mg/l în sânge. Iniţial, acesta a refuzat testul de alcoolemie, fiind dus la Spitalul „Elias“ pentru recoltarea de probe biologice. Poliţia Transporturi a deschis un dosar pentru ucidere din culpă. Surse apropiate anchetei, au declarat că, pe lacul Snagov se poate naviga 24 din 24, neexistând nicio restricţie legată de navigat. „Lacul este împărţit în trei zone, în zona 1 limita de viteză este de 20km /h. În zona 2, in care a avut loc accidentul limita de viteză este de 40 km/h, în timp ce în zona trei, nu există restricţii privind limita de viteză. Ambarcaţiunea lovită este a lui Gabriel Oprea (n.r.-nicio legătură cu ministrul Gabriel Oprea ), patronul restaurantului de la „Dolce Vita“. În ambarcaţiune se afla un ospătar de la restaurant, Lunel Vasile  (n.r.- cel care a murit în urma tragediei), omul de casă al lui Gabriel Oprea“, au precizat pentru mariustuca.ro sursele citate. 

CE RISCĂ TÂNĂRUL CARE A CONDUS BEAT AMBARCAŢIUNEA

Tânărul care conducea barca este urmărit penal pentru omor din culpă și vătămare corporală din culpă. Pentru că a condus ambarcațiunea sub influența alcoolului, el riscă închisoare între șase luni și trei ani. Pentru omor din culpă, pedeapsa ar putea fi aproape de 10 ani de închisoare. Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei Române, conform legii 191/2003, actualizată în anul 2012, „conducerea unei nave sau exercitarea atribuţiilor de serviciu de către o persoană care are în sânge o îmbibaţie alcoolică mai mare de 0,80 g/l alcool pur în sânge sau se află sub influenţa unor substanţe psihoactive constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani sau cu amendă“.

O RUSOAICĂ ÎN BARCA LOVITĂ 

Din informaţiile obţinute, Alexandru Popescu are permis pentru categoriile C şi D. Mai exact, D este pentru apele navigabile interioare - Deltă şi lacuri, în timp ce C este pentru mare. În ambarcaţiunea lovită, potrivit surselor noastre, se afla şi o rusoaică,  despre care se  bănuieşte a fi diplomat rus sau om de afaceri. Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a cerut rezolvarea cazului în regim de urgenţă. Neclarităţi ar exista şi cu privire la ora la care s-a produs accidentul. Astfel, Alexandru Popescu susţine că tragedia  s-a produs la ora 11.40, în timp ce patronul ambarcaţiunii lovită  afirmă că incidentul s-ar fi produs la 12.35.Totodată, Oprea  ar mai fi spus anchetatorilor că  nu este adevarat că tânărul care a produs tragedia  ar fi contribuit la salvarea victmelor. Pe de altă parte, anchetatorii susţin că  în barca lui A.P. erau urme de sânge, însă niciun pasager din barca acestuia nu a fost rănit. 

DECLARAŢIE ÎN FAŢA ANCHETATORILOR 

În faţa anchetatorilor, Alexandru Popescu, fiul fostului magnat al petrolului, Ovidiu Popescu, ar fi declarat că „nu a văzut nicio lumină şi niciun obiect luminos“ care să semnalizeze prezenţa bărcii lovite pe lac. „Nu am vazut nicio lumină şi am simţit că am lovit ceva. Am ajutat la salvarea victimelor pe care le-am mutat la mine în barcă. Apoi, m-am dus la mal, eram în stare de şoc... Împreună cu poliţia am plecat la spital pentru recoltarea probelor de sânge“.

ANCHETA CONTINUĂ 


Ambarcaţiunea scufundată în urma accidentului de pe Lacul Snagov este a unui hotel, în cauză fiind deschis dosar penal după ce o persoană aflată la bord a murit, iar alte cinci au fost rănite, după cum au declarat pentru mariustuca.ro surse din cadrul poliţiei. În accidentul produs sâmbătă noaptea pe Lacul Snagov au fost implicate o ambarcaţiune a restaurantului şi hotelului Dolce Vita, , în aceasta aflându-se şase persoane, şi o şalupă în care se aflau cinci persoane. Ambarcaţiunea localului, model Spat- în care se aflau clienţi ai restaurantului- s-a scufundat în urma impactului cu Commander-ul condus de Alexandru Popescu, cel care a preluat de la tatăl său afacerea Petrolexportimport, potrivit unor surse apropiate anchetei.
Ambarcatiunea va fi supusă cel mai probabil şi unei expertize tehnice din partea Capităniei Lacului Snagov. Reamintim că două ambarcaţiuni cu motor, în care se aflau 11 oameni, s-au ciocnit, sâmbătă noaptea, iar 5 dintre pasageri au fost răniţi.Un al şaselea în vârstă de 60 de ani, dat iniţial dispărut, a fost găsit mort, duminică pe la pranz. Cel mai probabil tragedia a fost provocată pe fondul vitezei mari a uneia dintre barci. În urma accidentului, un bărbat de aproximativ 60 de ani a murit, trupul său neînsufleţit fiind găsit duminică, în jurul orei 11.30, pe fundul lacului, de scafandrii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti - Ilfov. O femeie de 30 de ani este în comă, fiind internată la Spitalul Floreasca alături de un bărbat cu traumatism cranio-cerebral minor, iar la Spitalul Elias au fost internaţi o femeie şi un bărbat cu traumatisme cranio-cerebrale minore şi fracturi deschise de membre inferioare, potrivit coordonatorului SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră