CAZUL VIOLULUI DE LA VASLUI. Victima contestă pedepsele prea mici date celor şapte agresori „Prin atitudinea lor au dovedit că nu s-au căit deloc, că nu regretă fapta“

19 Aug 2015
CAZUL VIOLULUI DE LA VASLUI. Victima contestă pedepsele prea mici date celor şapte agresori „Prin atitudinea lor au dovedit că nu s-au căit deloc, că nu regretă fapta“
Sentinţa în cazul celor şapte tineri din judeţul Vaslui condamnaţi la pedepse cuprinse între cinci ani şi opt luni şi opt ani şi patru luni pentru viol şi sechestrare, faptă comisă în 2014,  a fost contestată de către Mioara Donosă, avocatul victimei, atât pe latura civilă, cât şi pe cea penală. Contactată de site-ul mariustuca.ro aceasta susţine că a recurs la calea de atac a sentinţei întrucât aceasta este considerată prea mică de către clienta sa. Şi cei şapte tineri acuzaţi de viol au făcut recurs după aflarea sentinţei. 

 „Pedepsele stabilite de instanţă pentru cei şapte inculpaţi sunt considerate prea mici de către clienta mea şi nu pe măsura faptelor. În plus, acestea nu trebuiau diferenţiate, chiar dacă trei dintre acuzaţi şi-au recunoscut fapta.  Prin atitudinea lor ulterioară, aceştia au dovedit că  nu regretă deloc fapta, că nu se căies sub nicio formă pentru ceea ce au făcut. Dimpotrivă,  au avut un comportament sfidător la adresa victimei“, a precizat avocata.

De altfel, avocatul Mioara Donosă a contestat pedeapsa atât pe latură penală, cât şi pe cea civilă, în condiţiile în care instanţa a acordat despăgubiri, constând în daune morale, în sumă de 50.000 de lei, cu 20.000 de lei mai puţin faţă de cât a solicitat fata în instanţă. 

Apelul formulat la sentinţa dată de instanţa de fond se va judeca la Curtea de Apel Iaşi

Depus la Judecătoria Vaslui, apelul formulat la sentinţa dată de instanţa de fond în cazul celor şapte tineri se va judeca la Curtea de Apel Iaşi, la un termen ce va fi stabilit de către instanţa ieşeană. Sentinţa dată de Curtea de Apel Iaşi va fi una definitivă. Cei şapte tineri acuzaţi că au violat o fată de 18 ani au fost condamnaţi, luni, de Judecătoria Vaslui, la pedepse cuprinse între cinci ani şi opt luni şi opt ani şi patru luni de închisoare, precum şi la plata unor daune morale de 50.000 de lei către tânără, decizia instanţei nefiind însă definitivă.

Cei şapte violatori transferaţi la Penitenciarul Vaslui 


Potrivit unor surse judiciare, tinerii condamnaţi au fost transferaţi din arestul Poliţiei la Penitenciarul Vaslui, unde, în următoarele 21 de zile, vor fi în carantină. De-a lungul acestui proces, extrem de mediatizat, cei şapte au făcut diverse comentarii, declarând ironici că la Vaslui „violul e sex-surpriză“ şi că vor „pedeapsă egală cu durata plăcerii“. 

Mai mulţi politişti pe străzile din Munteni şi din Văleni

Surse din cadrul Poliţiei Vaslui au declarat pentru site-ul mariustuca.ro că polițiștii din Vaslui au luat măsuri speciale după condamnarea celor şapte. Mai exact, mai mulţi poliţişti vor patrula pe străzile din localităţile Munteni (n.r.- acolo unde locuieşte victima) şi Văleni (n.r.- de unde sunt cei şapte violatori ). Sursele citate susţin însă că această decizie are un caracter preventiv, nefiind luată urmare unor ameninţări. În prezent, Raluca, fata violată, locuiește în Vaslui cu o mătușă de-a sa, susţinând bacalaureatul de toamnă. Reamintim că rudele violatorilor și prietenii acestora au promis că se vor răzbuna după pronunţarea sentinţei.


Sentintele dictate de judecatori in cazul violului din Vaslui:

Burada Silviu (21 ani) - condamnat la 8 ani si 4 luni de inchisoare cu executare

Burlacu Paul Andrei (28 ani) - 7 ani de inchisoare cu executare

Avadanei Silviu (22 ani) - 6 ani de inchisoare cu executare

Bolboceanu Petrica (23 ani) - 7 ani de inchisoare cu executare

Boicu Ionut Bogdan - 5 ani si 8 luni de inchisoare cu executare

Rotaru Alin Dumitru - 5 ani si 8 luni de inchisoare cu executare

Surleac Ioan - 5 ani si 8 luni de inchisoare cu executare

De asemenea, judecatorii au hotarat ca inculpatii sa ii plateasca fetei violate daune morale in valoare de 50.000 de lei. Sentinţa nu este definitivă. Instanţa a dispus cu titlu executoriu emiterea de mandate de arestare pe 30 de zile pe numele celor şapte, inlocuind astfel masura controlului judiciar.

Cine sunt cei şapte violatori cinstiţi?


Burada Silviu (21 ani), Avadanei Silviu (22 ani), Bolboceanu Petrică (23 ani), Burlacu Paul Andrei (28 ani), Surleac Ioan (20 ani), Rotaru Alin Dumitru (18 ani) şi Boicu Ionuţ Bogdan (21 ani) au fost trimişi în judecată pe 8 decembrie 2014, sub acuzaţia de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal. Toţi cei şapte au fost deferiţi justiţiei în stare de arest preventiv. În faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care au instrumentat cazul, cei şapte violatori au negat acuzaţiile, afirmând că adolescenta de 18 ani ar fi fost de acord să întreţină relaţii sexuale.


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră