REVOLTĂTOR: CAZUL „TEO PETER“ se repetă! Soldatul american, băut la volan şi vinovat de accidentul rutier produs în BRAŞOV, va fi ANCHETAT ÎN SUA

15 Iul 2015
REVOLTĂTOR: CAZUL „TEO PETER“ se repetă! Soldatul american, băut la volan şi vinovat de accidentul rutier produs în BRAŞOV, va fi ANCHETAT ÎN SUA
 Soldatul american care săptămâna trecută a accidentat grav  o tânără în Poiana Braşov va fi, teoretic, anchetat în Statele Unite ale Americii, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul basistului Teo Peter. Şi în cazul accidentului din Braşov, soldatul american era băut, intrând pe contrasens, unde s-a izbit de un alt autoturism care circula regulamentar.

„În cauza la care faceţi referire, constituită pe rolul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, având în vedere calitatea de militar aflat în misiune a uneia dintre persoanele implicate în accident, urmează ca, în conformitate cu dispoziţiile Codului de procedură penală şi ale acordurilor internaţionale (Acordul NATO – SOFA), autorităţile române competente să efectueze transferul de proceduri către autorităţile competente din Statele Unite ale Americii”, a precizat procurorul şef din cadrul Biroului de informare și relații publice din cadrul Parchetului General, Ramona-Daniela Bulcu, pentru publicaţia braşoveană mytex.ro. Ancheta va fi preluată, aşadar, de autoritățile americane, așa cum prevede Acordul NATO-SOFA.

 „Nu îi lăsați pe americani să ne calce în picioare!!!“.


Reamintim că Agnes Wagner și Costin Păunescu au fost în mașina implicată în accidentul rutier care a avut loc, acum câteva zile, în Brașov, pe Drumul Poienii. Potrivit unor surse apropiate anchetei, vinovat de producerea accidentului este un soldat american. În urma accidentului, tânăra de 22 de ani, aflată în maşina condusă regulamentar, a fost transportată la spital, fiind operată de urgenţă. Costin Păunescu, iubitul acesteia, a postat un mesaj pe Facebook: „Nu îi lăsați pe americani să ne calce în picioare!!!“.

De asemenea, a lansat și o PETIŢIE ONLINE:

„Scoaterea imunităţii soldaţilor americani! Pe data de 7.06.2015 un soldat american beat a provocat un accident grav în Brașov. Acest accident a avut 2 victime, dintre care o tânără de 22 de ani a fost rănită grav în zona toracică, având nevoie de o operație pentru a-i putea drena plămânii perforați. Datorită imunității, el va scăpa basma curată și nu va fi cercetat.
Haideți să încercăm să nu lăsam istoria să se repete ca în cazul lui Teo Peter!!! Propun semnarea unei petiții pentru scoaterea imunității soldaților americani aflați pe teritoriul României!!“.

Accident rutier grav produs de un soldat american beat


Un accident rutier a avut loc, marți seară, pe drumul spre Poiana Brașov, provocat de un soldat american aflat sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul de la volanul unui Jeep, un soldat american de culoare, cobora cu viteză mare din Poiana Braşov, a intrat pe contrasens şi a izbit puternic maşina care venea din sens opus, condusă regulamentar, potrivit newsbv.ro.

„Avea o alcoolemie de 0,65 în aerul expirat și 1,3 la mie în sânge. Era atât de beat că nu se putea ține pe picioare. Era haotic, nu răspundea la întrebări”, a declarat declarat tatăl șoferului, Costin Păunescu, care a fost lovit de jeep-ul soldatului american. Dacă el a fost mai norocos, fiind rănit uşor, prietena acestuia, Agnes Wagner - aflată pe „locul mortului“ a fost grav rănită. Ea a fost operată de urgenţă azi-noapte şi momentan, potrivit unor informaţii, s-ar afla la reanimare.

Soldatul american era îmbrăcat în haine civile și era încălțat cu bocanci militari. Pe timpul nopții el a fost lăsat în custodia Poliției, în arest. El fac parte dintr-un grup de militari care sunt cazați la Hotelul Kronwell, de lângă Gara CFR Brașov, susţin sursele citate.

Americanul a refuzat testarea alcoolemiei

Soldatul american a refuzat testarea alcoolemiei, deși era vizibil băut. La locul accidentului au sosit și procurorii militari. „În data de 07.07.2015, în jurul orei 20.20, pe Calea Poienii din municipiul Brașov, un bărbat de 40 ani,care conducea un autoturism dinspre Poiana Brașov spre Brașov, a ajuns în dreptul stației R.A.T. Stejeriș, unde nu a adaptat viteza la condițiile de drum,curbă deosebit de periculoasă la dreapta,a pierdut controlul direcției de mers și autoturismul condus de el a acroșat parapetul de la marginea drumului,dupa care a intrat în coliziune cu un autoturism care circula din sens opus,condus de un tânăr de 22 ani. Accidentul s-a soldat cu vătămarea unei persoane de sex feminin de 22 ani, aflată în autoturismul condus de tânărul menționat“, este comunicatul dat de Inspectoratul de Poliţie Braşov.

CAZUL TEO PETER: Puşcaşul marin s-a ascuns sub „pălăria“ imunităţii diplomatice

Reamintim, în acest context, de cazul basistului şi fondatorului trupei Compact, Teo Peter care a murit în dimineaţa zilei de 4 decembrie 2004, într-o sâmbătă, când puşcaşul marin Cristopher Robert VanGoethem, urcat băut la volan, nu a acordat prioritate la intersecţia Străzii Polone cu Bulevardul Dacia şi a spulberat taxiul în care se afla Teo Peter. Viaţa şi aripile unui om de o energie debordabilă, prieten de suflet şi muzician cunoscut, au fost frânte de un stupid accident de circulaţie. Vinovatul nu a fost pedepsit nici până astăzi şi şi-a spălat păcatele ascunzându-se sub „pălăria" imunităţii diplomatice.

Potrivit poliţiştilor, cetăţeanul american circula pe Strada Polonă, iar când a ajuns în intersecţia men­ţi­­o­nată, nu a respectat semnificaţia in­di­catoarelor "Stop-oprire la in­ter­sec­ţie", care funcţionau, la acea oră, pe culoarea galben intermitent. A pătruns cu toată viteza în Bulevardul Dacia. Taxiul, o Dacia 1310, a fost lovit în plin, în partea dreaptă, şi proiectat pe trotuar, într-unul din stâlpii aflaţi în acel loc. Şoferul taxi­me­trului este transportat de urgenţă la spital, cu plăgi faciale multiple. Dar la scurt timp medicii anunţă că viaţa taximetristului este în afara oricărui pericol. Potrivit Poliţiei Capi­talei, etilotestul făcut cetăţeanului american arată o valoare de 0,09 mi­li­gra­me/litru alcool pur în aerul expirat. Christopher R. VanGoethem, în vârs­tă de 31 de ani, a fost trimis imediat în SUA, la baza militară din Virginia de care aparţinea.

Taximetristul a refuzat să depună mărturile la proces

Taximetristul a scăpat, iar ulterior a refuzat să se deplaseze la proces în SUA ca să depună mărturie. Puşcaşul marin a fost achitat de Tribunalul american, iar toate demersurile făcute de familie şi de autorităţile române pentru a-l aduce în faţa unui proces adevărat au eşuat. Autorităţile române nu au iniţiat nici un demers pentru a reglementa cadrul legal, în prezent fiind posibil oricând ca tot ceea ce s-a întâmplat în cazul lui Teo Peter să se repete.

Teo Peter a fost îngropat pe 7 de­cembrie 2004 în cimitirul din Mă­năş­­tur (al cărui deal urcă spre Zo­ri­lor). Mormântul lui Teo se află la 10 metri distanţă de mormântul lui Iuliu Merca (voce, chitară, Semnal M). For­maţia Compact a luat fiinţă în 1977. Primul album a apărut în 1985, alături de Peter venind Paul Ciuci şi Aurel "Leluţ" Vasilescu, iar grupul a fost întregit cu Vlady Cnejevici. Trei ani mai târziu li s-a alăturat şi Adi Ordean. Ultimul album Compact a fost lansat pe piaţă în 1999, în com­ponenţa: Paul Ciuci, Teo Peter, Le­luţ Vasilescu, Emil Laghia şi Dan Stesco.

Click aici pentru a accesa si subscrie petitiei online:  "Nu îi lăsați pe americani să ne calce în picioare!!!"

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră