CAZUL SORINA: Fetiţa rămâne la familia adoptivă. Ea va putea părăsi țara

11 Iul 2019
CAZUL SORINA: Fetiţa rămâne la familia adoptivă. Ea va putea părăsi țara

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, joi, cererea de revizuire a adopţiei internaţionale în cazul Sorinei, fetiţa din Baia de Aramă, adoptată de familia din SUA. Așadar, adopţia rămâne valabilă.

Decizia este definitivă. Sorina poate părăsi țara împreună cu familia adoptivă.

Procurorul general ceruse Curții de Apel Craiova revizuirea deciziei civile din 23 aprilie, pronunțată de această instanță, prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a Sorinei, "solicitându-se schimbarea în tot a deciziei atacate, în sensul respingerii apelurilor ca nefondate, iar în temeiul art. 512 Cod procedură civilă a fost solicitată și suspendarea executării acestei hotărâri".

Procurorul general ceruse și suspendarea executării deciziei judecătorești prin care fetița a fost adoptată de către familia Săcărin. Şi această solicitare a fost respinsă de Curtea de Apel Craiova, în 5 iulie.

Fetița de 8 ani a fost luată cu mascaţii din casa în care a fost crescută de un fost asistent maternal din Baia de Aramă, după ce a fost înfiată de o familie din Statele Unite.

Momentul în care mascații au intrat în casă și au luat fetița a fost filmat de familia care a crescut-o.

În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii și strigă „mami, nu vreau să plec!", dar și cum la un moment dat este târâtă de către procurorul care a coordonat intervenția. Acest caz a generat un val de nemulțumiri legat de modul de intervenție, fetița fiind luată împotriva voinței ei.

Asistenta maternală, rămasă fără atestat în luna mai, susținea că nu a refuzat adopția copilei și că a fost obligată să semneze o declarație gata scrisă.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră