CAZ INCREDIBIL! Ȋn turma unui cioban din Iași se întâmplă un lucru uluitor

12 Aug 2015
CAZ INCREDIBIL! Ȋn turma unui cioban din Iași se întâmplă un lucru uluitor
Un sătean din comuna ieșeană Ţigănaşi, care se ocupă zilnic de mânatul oilor şi caprelor la stână, a avut inedita şi plăcuta surpriză să observe că un pui de mistreţ s-a integrat perfect în turmă şi nu mai vrea să plece, informează www.bzi.ro.

În urmă cu trei luni, săteanul a găsit un pui de mistreţ pe proprietatea sa, în apropierea stânei. Era abandonat şi slăbit, așa că ciobanul s-a decis să-l ia în grijă pentru câteva zile. „L-am găsit pe câmp. Un pui murdar, slăbit, probabil abandonat de mama sa. L-am luat cu mine şi l-am hrănit cu seringa. Când a mai crescut şi i-am dat drumul să se ducă înapoi în pădure, poftim surpriză!, el stătea cu turmă”, a povestit pentru www.bzi.ro George Chirilă, ciobanul sub ochii căruia s-a desfăşurat întreagă poveste.



„La început, oile s-au cam speriat, acum văd că nu au nicio problemă cu noul membru. Speriaţi, în schimb, sunt sătenii, care mai vin și, necunoscând situaţia, ne avertizează că ne sunt atacate oile de mistreţi. Atunci trebuie să le explicăm situaţia, ca să-i liniştim. Cel mai probabil, mistreţul va părăsi turmă. Natura îl cheamă, şi asta se simte din ce în ce mai tare de fiecare dată când se duce în pădure. La maturitate, el îşi va duce viaţă în codru”, spune ciobanul.

Puiul de mistreţ a împrumutat şi câteva trăsături de la noua lui „familie adoptivă”: umblă cu turmă, paşte şi se alăptează singur de la capre, fără să sperie oile. Sătenii sunt uimiţi de inedită legătură dintre animale. „Nu am mai pomenit de aşa ceva, mai lipsea să zboare porcii. Prima oară când am auzit, nu mi-a venit să cred. Acum, că am văzut cu ochii mei, parcă i-aş da crezare", a declarat Vasile Aioanei, un consătean care a plecat de lângă turmă de oi mai mirat decât venise.



Puiul de mistreţ a ajuns să cântărească acum 30 de kilograme. El părăseşte turmă când afară e prea cald, pentru a se retrage la răcoarea copacilor din pădurea ce se află în imediată apropiere a stânei.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră