De ce au avut loc ACUM atentatele de la Bruxelles. Ce spune un expert în terorism

22 Mar 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
De ce au avut loc ACUM atentatele de la Bruxelles. Ce spune un expert în terorism

Nu puțini sunt cei care se întreabă de ce aceste atacuri au avut loc tocmai acum. Un posibil răspuns ni-l oferă Dr Oz Hassan, Profesor Asociat al Departamentului de Politici și Studii Asociate la Universitatea din Warwick, Marea Britanie. Dr OZ Hassan este, de asemenea, un expert în domeniul terorismului internațional.

Dr, Oz crede că jihadiștii au declanșat atacurile întrucât s-au temut că arestarea, vineri, a lui Salah Abdeslam, participant la atentatele din Paris din 13 noiembrie, va duce la scurgeri de informații.

La acest lucru au contribuit, crede el, și declarațiile lui Sven Mary, avocatul arestatului, care a lansat în spațiul public informația că lui Salah Abdeslam nu îi sunt respectate drepturile. Mai mult, acesta a insinuat că asupra clientului său se exercită presiuni, pentru divulgarea informațiilor.

“Este  foarte posibil ca teroriștii să fi acționat mai devreme, întrucât Salah Abdeslam a fost capturat în viață”.

Dr Oz Hassan nu ia neapărat în calcul ideea unei răzbunări și crede că acțiunea de astăzi a fost plănuită, clar, de ceva timp, întrucât un lucru de o asemenea amploare nu poate fi făcut de pe o zi pe alta. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră