Cătălin Predoiu, audiat la DNA în dosarul despăgubirilor ilegale

09 Mar 2016 | scris de Veronica Micu
Cătălin Predoiu, audiat la DNA în dosarul despăgubirilor ilegale

La ieșirea din sediul DNA, președintele PNL București a declarat că a fost audiat în legătură cu procedura de desemnare a unui repezentant al ministerului Justiţiei în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor.

"În legătură cu o procedură legală de desemnare din partea Ministerului Justiţiei a unui reprezentant la nivelul comisiei. Procurorul de caz voia să lămurească acest aspect. La nivelul Ministerului Justiţiei procedura s-a respectat perfect legal", a spus Predoiu. 

Zilele trecute doi foşti miniştri ai Finanţelor, Gheorghe Pogea şi Sebastian Vlădescu, au fost audiaţi ca martori în același dosar. 

Ioan Oltean este acuzat de procurorii DNA că a primit 600.000 de euro de la Mihai Rotaru, acţionar la CS Universitatea Craiova, în incinta unei parohii, pentru a interveni în favoarea sa la ANRP.

Parlamentarul ar fi intervenit la fostul președinte al ANRP, Crinuța Dumitrean, astfel că omul de afaceri Mihai Rotaru ar fi obținut o despăgubire de aproape 109 milioane de lei pentru un teren care, potrivit procurorilor, a fost supraevaluat cu peste 87 de milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al DNA, "la data de 17.06.2010, Cătălin Florin Teodorescu, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, prin exercitarea abuzivă a atribuțiunilor de serviciu, cu încălcarea prevederilor legale, a aprobat raportul de evaluare prin care un teren în suprafață de 61.857 mp situat în municipiul Pitești a fost evaluat la 108.932.000 lei, sumă acordată drept despăgubire unei persoane. Terenul a fost supraevaluat cu suma de 87.291.596 lei, ceea ce reprezintă prejudiciu în dauna bugetului de stat, și totodată a facilitat obținerea unor avantaje patrimoniale pentru persoana beneficiară a sumei de bani".

În luna februarie, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis să revoce măsura controlului judiciar în cazul lui Oltean, cercetat de DNA pentru trafic de influență și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră