STUDIU. Cât de ieftin se vând românii?

30 Iul 2015
STUDIU. Cât de ieftin se vând românii?
Asigurările medicale, tichetele de masă sau concediul de odihnă suplimentar reprezintă principalele beneficii oferite de angajatorii din România.

Aceasta este concluzia studiului 'Beneficii acordate de angajatorii români comparativ cu practicile din regiune', realizat de compania Accace SRL și remis Agerpres.

'În România, principalele beneficii pe care angajatorii le acordă salariaților sunt tichetele de masă, asigurările medicale sau abonamentele la clinici private, concediu de odihnă suplimentar, telefon mobil, programe de teambuilding, laptop, decontarea cheltuielilor de transport, cadouri pentru copii cu diverse ocazii (1 iunie, Crăciun), programe de formare profesională etc.

România nu diferă foarte mult de alte țări din regiune care au făcut obiectul studiului, în ceea ce privește tipul de beneficii acordate salariaților. Astfel, în Cehia se oferă în principal tichete de masă, telefon mobil, laptop, programe de formare profesională, în Ungaria — tichete de masă, cardul de vacanță 'Szechenyi', decontarea cheltuielilor de transport sau subvenție pentru învățământ/educația copiilor, iar în Polonia — servicii medicale private, tichete de masă, activități sportive sau mașină', se arată în studiu.

Autorii studiului susțin, totodată, că un program eficient trebuie văzut ca un sistem de recompensare total, care include toate cele cinci elemente cheie menite să sporească implicarea angajaților și angajamentul acestora față de obiectivele organizaționale. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră