S-a lămurit misterul. Cât câştigă, oficial, Mugur Isărescu la BNR

04 Aug 2016 | scris de Gabriela Antoniu
S-a lămurit misterul. Cât câştigă, oficial, Mugur Isărescu la BNR

"Vă prezint salariul net și indemnizația de conducere care revin guvernatorului: salariul net lunar este de 42.727 lei, iar indemnizația lunară pentru funcția de președinte al Consiliului de Administrație este de 18.476 lei. Astfel, venitul net lunar total este de 61.203 lei (13.601 euro, la un curs de 4,5 lei/euro)", a declarat Isărescu, citat de agerpres.ro.

El a precizat că nu a depus cerere de pensie la Casa Teritorială și nu încasează și pensie, pe lângă salariu, iar dacă va depune dosarul de pensionare, nu va primi pensia retroactiv, de la data împlinirii vârstei legale de pensionare.

"Conform Codului Muncii, începând cu 1 iunie 2014, la împlinirea vârstei de 64 ani și 10 luni am îndeplinit condițiile cumulative de muncă și stagiu de pensionare, dar contractul meu de muncă cu Banca Națională a continuat pe baza deciziei Parlamentului de numire în funcția de guvernator. Nu am depus cerere de pensie la Casa Teritorială de pensii și, ca urmare, nu mi s-a calculat, nu mi s-a stabilit, nu am încasat pensia și nu s-a cumulat pensia cu salariul. Am considerat că acesta este un gest normal și frumos să nu încasez și pensia atâta vreme cât încasez un salariu de la BNR. Pensia va intra în plata după depunerea acestui dosar și nu se plătește sub nicio formă retroactiv, indiferent când are loc această depunere a dosarului", a subliniat Isărescu.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră