Casa de vânătoare a lui Nicolae Ceaușescu, scoasă la licitație

28 Iun 2015
Casa de vânătoare a lui Nicolae Ceaușescu, scoasă la licitație
A trecut circa un an şi Vila Egreta din Balta Mică a Brăilei nu şi-a găsit încă un nou proprietar. Noua procedura de licitație pentru vila lui Ceaușescu este programată pentru marți, 30 iunie. Aflatî în proprietatea Direcţiei Silvice Brăila, vila va fi pusă în licitație la un preţ mai mic faţă de precedentele încercări de vânzare.

Acum se pleacă de la aproximativ 390.000 lei, fără TVA, adică undeva cu circa 15.000 euro mai puţin faţă de vechiul preţ - 459.163 lei, fără TVA (puţin peste 100.000 euro).

Imobilul a fost construit ca să găzduiască, înainte de 89, cuplul dictatorial în partidele de vânătoare din Balta Mică a Brăilei.

Vila necesită renovări urgente care ar înghiţi cel puţin 100.000 euro, deoarece construcţia a fost afectată de inundaţiile din 2006 - 2010.

Clădirea, cu o suprafaţă de 305 mp, are construit doar un nivel, din cele două proiectate iniţial, pe o fundaţie din beton, zidărie de cărămidă şi acoperiş din tablă zincată. Cabana dispune de un număr de 5 camere, un hol central, o sufragerie, o bucătărie şi 2 grupuri sanitare.

Beneficiază de instalaţie electrică proprie care se poate conecta la un generator, iar încălzirea se realizează cu sobe cu combustibil solid.

Terenul aferent are o suprafaţă de 3.903 mp, pe care a fost amenajat şi un heliport, fiind proprietatea publică a statului şi va face obiectul unei viitoare concesionări către noul proprietar al imobilului, potrivit obiectivbr.ro.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră