Atenție, șoferi! Carosabil SURPAT în centrul Capitalei. Anunțul făcut de Brigada Rutieră

12 Oct 2016 | scris de Veronica Micu
Atenție, șoferi! Carosabil SURPAT în centrul Capitalei. Anunțul făcut de Brigada Rutieră

Este posibil ca principala cauză a surpării să fie ploile abundente din ultimele 24 de ore şi apa infiltrată în sol. Potrivit Brigăzii rutiere, autoritățile au informat compania Apa Nova și Administrația Străzilor.

În urma ploilor abundente din Capitală, traficul este aglomerat în zonele Răzoare, Piața Sudului, șos. Antiaeriană, Ghencea — 13 Septembrie, Ștefan cel Mare, zona de nord a Capitalei (șos. București — Ploiești), în timp ce pe str. Mr. Băcilă și șos. Colentina sunt semafoare defecte.

Codul portocaliu de vreme rea, restrâns

Administrația Națională de Meteorologie a restrâns la opt numărul județelor care se vor afla azi sub Cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și lapoviță și ninsori la munte.

Totodată, numărul județelor sub Cod galben scade la 18.

În intervalul orar 10:00 — 18:00, județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea și Galați se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp.

De asemenea, până la ora 21:00, județele Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Covasna, Buzău, Brăila, Tulcea, Harghita, Mureș, Bistrița-Nădăud și Maramureș se vor afla sub Cod galben.

Potrivit meteorologilor, miercuri în intervalul menționat va continua să plouă în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile estice și în zonele montane și submontane se vor cumula peste 20 l/mp și izolat peste 35 l/mp.

La munte vor fi precipitații predominant sub formă de lapoviță și ninsoare, la altitudini mari, în special în nordul Carpaților Orientali, local se va depune strat nou de zăpadă, iar pe creste vântul va sufla cu peste 70...80 km/h, viscolind ninsoarea. Intensificări ale vântului vor fi și în celelalte zone, îndeosebi în sud și în est, unde rafalele vor depăși 50...55 km/h și trecător 65 km/h.

În celelalte zone din țară ploile vor fi în general slabe cantitativ și numai pe arii restrânse se vor cumula 10...15 l/mp, inclusiv în zona municipiului București.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră