Canicula în toată țara. Meteorologii nu exclud Codul roșu

06 Iul 2015
Canicula în toată țara. Meteorologii nu exclud Codul roșu
Meteorologii avertizează că, în perioada următoare, canicula va cuprinde toată țara, nefiind exclusă declararea codului roșu, în vestul țării.

Gabriel Sandu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a declarat, pentru Digi 24, că ”judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare se vor afla şi marţi şi miercurisub avertizarea de cod portocaliu. Nu excludem posibilitatea ca în aceste judeţe, pe parcursul zilei de miercuri să fie emis cod roşu pentru caniculă, în cursul zilei de miercuri”.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o avertizare de cod portocaliu, valabilă în 17 județe din Transilvania și Moldova, în intervalul 7-8 iulie, respectiv avertizare Cod Galben în cea mai mare parte a țării în același interval.
 
Potrivit meteorologilor, marți, 7 iulie, intră în vigoare Codul Galben de caniculă, când valul de căldură se va intensifica și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în majoritatea regiunilor, cu excepția Bucovinei, zonei litoralului și a celei montane.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră