Călușarii din Sârbii Măgura duc ritualul Căluşului la Muzeul Țăranului Român

27 Mai 2015 | scris de Cristi Severin
Călușarii din Sârbii Măgura duc ritualul Căluşului la Muzeul Țăranului Român
Muzeului Național al Țăranului Român găzduieşte, în perioada 29-31 mai 2015, Târgul de Rusalii organizat de Fundația Kogaion 115. Cei mai iscusiți meșteri populari vin la târg cu oale, străchini, obiecte din lemn pentru gospodărie, ceramică pictată cu motive tradiționale, icoane pe lemn și pe sticlă, țesături și costume populare, ii brodate manual, covoare și tapiserii, podoabe tradiționale, măști populare, împletituri din pai și din sfoară, ouă încondeiate, genți și bijuterii din piele, îmbrăcăminte din lână împâslită și săpunuri naturale.
La târg se pot găsi și cele necesare pentru cămară sau pentru pomenirea morților de Moșii de Vară: covrigi și colaci unși cu miere, fructe și legume proaspete, brânzeturi de capră și caș afumat sau în coajă de brad, cozonaci moldovenești și prăjituri de casă, cornete boierești cu ciocolată și vanilie, turtă dulce și miere, zacuscă de legume sau de pește, ghiudem tătăresc și murături, vin și palincă, siropuri naturale și dulcețuri diverse.
În curtea interioară iubitorii de antichități țărănești pot târgui ciubere și lingurare, mic mobilier țărănesc, pristolnice sau diferite unelte vechi de gospodărie.
Bucătarii sunt pregătiți cu borș de pasăre la ceaun, saramură de crap cu mămăliguță, sarmale în foi de varză și orez cu lapte în strachină.
Sâmbătă, între orele 12:00-18:00 vor fi prezenţi călușarii din Sârbii Măgura, din județul Olt, în frunte cu vătaful George Dulescu. Intrarea la târg este liberă.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră