Călin Popescu Tăriceanu, explicaţii despre documentul privind denunţul său: "Dacă era ceva nou, DNA m-ar fi chemat. Nu am fost chemat niciodată"

04 Oct 2015
Călin Popescu Tăriceanu, explicaţii despre documentul privind denunţul său:
Călin Popescu Tăriceanu spune că nu a fost niciodată chemat la audieri în dosarul Microsoft deşi documentul privind denunţul făcut împotriva sa a fost prezentat încă de anul trecut. Numele lui Călin Popescu Tăriceanu apare în Dosarul Microsoft, după ce un martor le-a relatat procurorilor DNA cum ajungea mita din dosar la politicieni, printre aceştia numărându-se şi actualul şef al Senatului. 

„Prezentarea acestui document a doua zi după moțiune a avut un impact pentru că toată lumea a privit această problemă în cheia discursul meu în care m-am referit la deficientele statului de drept în România, la dezchilibrele din justiție, dintre cele trei puteri în stat", a declarat președintele Senatului.  „Acest document a mai fost publicat cu un an înainte. Dacă era ceva nou, DNA m-ar fi chemat. Nu am fost chemat niciodată", a adăugat Tăriceanu.

Cine l-a denunţat pe Tăriceanu în dosarul Microsoft 

Un martor le-a relatat procurorilor DNA cum ajungea mita din dosar la politicieni, printre aceştia numărându-se şi actualul şef al Senatului. Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a reacţionat astăzi la acuzaţiile aduse de un martor în dosarul Microsoft.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că nu vrea să intre în speculaţii, referindu-se la denunţul făcut împotriva lui, în dosarul EADS, de un „martor ameninţat". „Nu vreau să intru în speculaţii. Fiecare este liber să scrie ce vrea. Sigur că are o responsabilitate deontologică pe care unii nu o au. Apar aceste informaţii aşa-zis «pe surse». Nu e prima dată când apar astfel de lucruri, care se dovedesc a fi numai nişte bombe de presă. Hai să fim serioşi acum! Fiecare încearcă să ia distanţă de un astfel de subiect!”, a spus co-preşedintele ALDE, citat de Antena3.

Cele mai cunoscute nume implicate in acest dosar sunt ale fostului ministru al Comunicatiilor, Gabriel Sandu - care a vorbit despre bani pe care i-ar fi dat pentru campania electorala a PDL şi a lui Traian Băsescu, dar şi despre sume care ar fi fost înmânate lui Vasile Blaga, Roberta Anastase sau Emil Boc -, ale lui Gheorghe Stefan, zis Pinalti, Dumitru Nicolae, zis Niro, şi Dorin Cocos.


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră