Călătoriţi cu avionul?-,,MARCEL GENTOIU'' vă învaţă cum să NU rămâneţi fără bagaje

21 Iun 2015
Călătoriţi cu avionul?-,,MARCEL GENTOIU'' vă învaţă cum să NU rămâneţi fără bagaje
Călătoria cu avionul, pe cât de spectaculoasă şi de rapidă, poate avea şi momente mai puţin plăcute atunci când constataţi că cineva v-a furat din bagaj sau, mai grav, că v-au fost furate cu totul. 

Furturile din bagaje, în scădere

Astfel, Poliția Română desfășoară permanent acțiuni pentru siguranța cetățenilor care călătoresc cu avionul. Anul acesta, nu au fost înregistrate reclamaţii ale pasagerilor cu privire la oferirea de servicii de taximetrie de către persoane neautorizate sau pentru agresiune, iar numărul sesizărilor de furturi din bagajele de cală a scăzut cu peste 75%.  În anul 2015, pentru siguranţa pasagerilor care folosesc taxiurile pentru a ajunge sau a pleca de la aeroport, Direcţia de Poliţie Transporturi a organizat 12 acţiuni în zona aeroporturilor civile din România.

,,În urma acestor activități, au fost aplicate 862 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 85 de sancţiuni au fost aplicate la Legea 38/2003 privind activitatea de taximetrie şi 709 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. De asemenea, au fost constatate 16 infracţiuni, fiind reţinute 12 permise de conducere şi 83 de certificate de înmatriculare. Ca urmare a activităţilor desfăşurate de către poliţiştii de la transporturi aeriene, nu au fost înregistrate reclamaţii ale pasagerilor cu privire la oferirea de servicii de taximetrie de persoane neautorizate sau pentru agresiune'', potrivit Poliţiei Române.  De asemenea, numărul sesizărilor de furturi din bagajele de cală a scăzut cu peste 75%, de la începutul anului 2015, față de aceeași perioadă din 2014.

Geamantanul vorbitor printre călători

O altă campanie preferată de călători este cea în cadrul căreia „Marcel Gentoiu”, un geamantan vorbitor, informează pasagerii cu privire la riscurile la care se expun în cazul în care lasă în bagajul de cală obiecte cu valoare mare (bani, bijuterii, telefoane, aparate foto, tablete) sau dacă lasă bagajul nesupravegheat ori în grija unor persoane necunoscute.

Cum să nu rămâneţi fără bagaje

Atunci când călătoriți cu avionul nu lăsaţi bagajele nesupravegheate sau în grija altor persoane și nu acceptaţi să transportaţi bunurile sau bagajele altor pasageri.

Nu lăsaţi în bagajul de cală bunuri sau obiecte de valoare!

Pe drumul către și de la aeroport, folosiţi serviciile de taximetrie autorizate! Solicitaţi şi păstraţi bonul fiscal!

Nu acceptaţi să fiţi transportaţi de persoane care vă abordează spre a vă oferi servicii de taximetrie! 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră