Câini fără stăpân din România, modele pentru un catalog canin din Germania

03 Iul 2015
Câini fără stăpân din România, modele pentru un catalog canin din Germania
Fotoshooting neobișnuit în Burlandinger Tiefental din Germania. În fața camerei nu apar modele umane, ci câinii loviți de soartă, adunați de pe străzi sau din adăposturi. Povestea câinelui Justin este prezentată de Hohenzollerische Zeitung, într-un articol intitulat “Modele pe patru picioare”.  

De două luni și jumătate, Justin are un nou proprietar: Angelika Daiber din Burladingen. “Câinele a ajuns la noi din orașul românesc Târgu-Jiu, în Germania, traumatizat și foarte speriat, dar a început să facă progrese. La început nu făcea nici măcar un pas. A fost găsit pe stradă lângă fratele său mort. Acum îl antrenăm fiecare zi. A început să îi placă să alerge”, povestește Angelika.

Pentru un viitor mai bun pentru astfel de câini, Angelika Daiber a inițiat un proiect de ajutorare a câinilor vagabonzi din România. Împreună cu alți prieteni și alte organizații, ei realizează un calendar cu câinii care și-au găsit ”un nou acasă”, în speranța că îi pot ajuta astfel pe cei care încă nu au fost adoptați.

Conform sursei citate, atât fotografii, cât și toți cei implicați în acest demers lucrează gratuit, toate fondurile strânse urmând a fi donate proiectului “Save the dogs of Târgu-Jiu” (”Salvați câinii din Târgu-Jiu”).

„Justin este foarte timid. Se ferește de oameni și de cameră. Norocul nostru este că s-a împrietenit repede cu ceilalți câini“, susține fotograful Marita Spitzbarth. Un alt caz fericit este cel al Rosaliei, tot un câine din România, care se află în centrul atenției.

“Am vrut neapărat să ajut un câine dintr-un azil, iar când am citit în presă despre condițiile groaznice cu care se confruntă câinii vagabonzi din România, am optat pentru Rosalia, un câine tot din Târgu-Jiu. Inițial am vrut doar să o îngrijesc, dar apoi am decis să o și adoptăm. Așa se întâmplă mai mereu”, a subliniat Sandra Eckhardt.

Calendarul va fi pus în vânzare în luna noiembrie. În acest scop, organizatorii au lansat și o pagină de Facebook: “Schnauze an Schnauze, Snout to snout”.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră