Bujorul este pe cale să devină floarea națională a României

01 Iul 2022 | scris de A.V.
Bujorul este pe cale să devină floarea națională a României

Bujorul este pe cale să devină floarea națională a României, potrivit unei inițiative care a primit susținerea Senatului cu majoritate de voturi.

Propunerea prevede că autoritățile locale vor organiza periodic expoziții și vor amenaja în parcuri și grădini publice spații rezervate special acestei flori.

În același timp, va avea loc anual un festival al bujorului. Senatoarea PSD, Liliana Zbârnea, a precizat: „Horticultori de prestigiu de la Universitatea de   Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București susțin de mai mulți ani că bujorul are multiple semnificații pentru poporul român. Dragostea românilor pentru bujor se regăsește cel mai frecvent și în numele pe care le poartă. Asociat în tradiția și cultura românească cu puterea dragostei, devotamentul, sacrificiul și sângele, bujorul românesc a fost ales ca simbol al recunoștinței și al respectului pentru veteranii de război și veteranii teatrelor de operații. Prin purtarea bujorului la rever, românii demonstrează recunoștință pentru faptele de arme ale militarilor români din toate timpurile”.

Propunerea merge la Camera Deputaților, pentru votul final.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră