Bucureşti: Unde va fi construit noul Spital Metropolitan

19 Iul 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Bucureşti: Unde va fi construit noul Spital Metropolitan

Consilierii generali ai Capitalei au decis miercuri să ceară Guvernului să transmită în administrarea municipalităţii un teren situat în Șoseaua Pipera nr. 63-65, sector 2 pe care ar urma să fie construit noul Spital Metropolitan.

"Am identificat un teren potrivit pentru construcția Spitalului metropolitan, situat pe Șos. Pipera, nr. 63-65, sector 2. Terenul, în suprafață de 4,6 hectare, face parte din domeniul public al statului român și se află în administrarea Societății Române de Televiziune. Alegerea s-a bazat pe faptul că amplasamentul este ușor accesibil atât cu mijloace de transport în comun (metrou, autobuz, tramvai), cât și cu mijloace auto, fiind situat pe o arteră de penetrație în București, are în imediata proximitate toate rețelele de utilități necesare acestui tip de proiect și, fiind în proprietatea statului nu presupune nici costuri de achiziționare și nici exproprieri", a declarat primarul general Gabriela Firea.

Ea a propus Consiliului General să aprobe înaintarea unei solicitări către Guvernul României, pentru ca acest teren să fie trecut în domeniul public al municipiului București și în administrarea Consiliului General. Aleşii locali au aprobat proiectul de hotărâre cu  43 de voturi ''pentru'' (PSD, ALDE, PMP și USB), 1 abținere (PNL) și 7 voturi ''împotrivă'' (PNL).

"Noul spital va fi unul ultramodern, conform standardelor europene, cu aproximativ 2000 de paturi și va cuprinde secții pentru specialități deficitare în București, respectiv oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă, recuperare medicală, mari arși etc. De asemenea, aici vor putea fi relocate, temporar, secții ale spitalelor bucureștene pe perioada lucrărilor de consolidare a clădirilor respective. Avantajul unui spital construit de la zero este că toate circuitele medicale pot fi configurate cu respectarea strictă a normelor legale, ceea ce atrage după sine o calitate ridicată a actului medical", a mai spus Firea.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră