București: Un bărbat s-a urcat pe o macara pentru a protesta

31 Mai 2015
București: Un bărbat s-a urcat pe o macara pentru a protesta
Un bărbat în vârstă de 40 de ani s-a urcat duminică dimineaţa pe o macara de lângă un bloc în construcţie din zona calea 13 Septembrie la intersecţie cu strada Sebastian, însă deocamdată nu se cunoaşte motivul pentru care a recurs la acest gest, a declarat pentru Agerpres Adrian Marin, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti.

Din primele date reiese că bărbatul ar fi nemulţumit de anumite aspecte legate de viaţa publică, solicitând prezenta presei şi a unor parlamentari. "Nu se cunoaşte exact motivul protestului, urmează să se afle probabil de negociatori", a spus Marin.

Potrivit acestuia, bărbatul a colaborat în mică parte cu echipele ISU, oferindu-le un număr de telefon şi a venit "hotărât" să protesteze mai mult timp, pentru că are cu el rezerve de apă.

"Se afla pe o macara, la o înălţime de 40 de metri, macaraua se afla amplasată lângă un bloc în construcţie. Am trimis la faţa locului o autoscară pentru salvare la înălţimi - punctul mobil şi descarcerarea. Pe la 8.30, a fost ridicată autoscara aproape de el, dar a zis să încetăm, că nu vrea mai aproape de atât. Am stabilit un contact cu el, ne-a dat un număr de telefon şi comunica în prezent cu echipele de negociatori prin telefon", a spus Marin.

El a precizat că perna pneumatică folosită în astfel de situaţii nu poate fi deschisă pentru că sunt materiale de construcţii lângă macara şi depăşeşte capacitatea ei de intervenţie. "Ea prezintă siguranţă până la 20 de metri, după această distanţă nu mai prezintă siguranţă în exploatare şi oferă anumite riscuri. Având în vedere că înălţimea este dublă, nu se impune adoptarea acestei măsuri", a adăugat oficialul ISU Bucureşti.

Acţiunea echipajelor de intervenţie este axată astfel pe puterea de convingere a negociatorilor şi pe intervenţia autoscării.

Potrivit Poliţiei Capitalei, Secţia 17 ar monitoriza desfăşurarea acestei acţiuni de negociere cu protestatarul. (Sursa Hotnews)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră