Bucureşti: Şcolile, liceele şi grădiniţele, închise două zile

06 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Bucureşti: Şcolile, liceele şi grădiniţele, închise două zile

Şcolile, creşele, grădiniţele şi liceele vor fi închise în Bucureşti, luni şi marţi, din cauza temperaturilor extrem de scăzute prognozate până miercuri. Gabriela Firea a spus că a vorbit cu prefectul de Ilfov şi aceeaşi măsură va fi luată şi în acest judeţ.

"Am discutat cu inspectorul general şcolar, să vedem dacă se va putea începe şcoala de miercuri sau chiar de joi", a spus primarul general.

O situaţie a şcolilor din ţară care vor fi închise săptămâna următoare din cauza condiţiilor meteorologice va fi prezentată duminică, a anunţat Liviu Pop, secretar de stat în ministerul Educaţiei.

"Am luat decizia și cu domnii primari de sectoare ca luni și marți să nu fie deschise grădinițele, creșele, școlile și liceele, deoarece informațiile pe care le-am primit de la specialiștii în meteorologie arată faptul că luni, marți și chiar miercuri dimineață va fi ger năprasnic, în jur de minus 20 de grade, pericol pentru copii, profesori, părinți, pericol de îmbolnăviri, pericol de accidente. Chiar dacă în Capitală se va putea circula, pentru că se acționează în continuare și în această noapte, și sâmbătă, și duminică și circulația va fi permisă, este vorba de ger năprasnic, condiții meteo dificile", a declarat Gabriela Firea la Centrul de comandă al Poliției Municipale.

Primarul general a adăugat că va discuta ulterior cu ministrul Educației și cu inspectorul școlar pentru a se stabili dacă școala va putea începe de miercuri sau poate de joi, când, a arătat ea, este prima zi în care vremea se va îmbunătăți în Capitală.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră