Bucureşti: RADET va da drumul la căldură marţi seară

18 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Bucureşti: RADET va da drumul la căldură marţi seară

RADET anunță că a solicitat ELCEN repornirea sistemului de alimentare cu agent termic pentru încălzire către consumatorii urbani din București, începând de marți, ora 22.00.

"Măsura a fost dispusă pentru a asigura confortul cetățenilor și condițiile optime de temperatură în locuințe, în următoarea perioadă, în care se anunță scăderea temperaturilor până la 0 grade Celsius. Solicitarea a avut în vedere prognoza meteo pe următoarele 3 zile, care indică temperaturi medii sub 10 grade, în intervalul orar prevăzut de legislația în vigoare, precum și numeroasele cereri venite de la cetățeni. În această noapte, temperatura medie a fost de 6 grade Celsius", precizează RADET într-un comunicat.

Pentru repornirea sistemului, RADET invocă articolul 117 din Regulamentul pentru furnizarea și utilizarea energiei termice, care precizează că "începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 18.00 — 6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici".

RADET anunţă totodată că va solicita Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene modificarea legislației privitoare la furnizarea și oprirea energiei termice, astfel încât confortul locuitorilor Capitalei să fie asigurat în mod continuu pe întreaga perioadă a anului.

"În acest sens, este necesară adaptarea legislației actuale la noile condiții meteorologice din ultimii ani, cu variații mari de temperatură între zi și noapte, sau schimbări bruște de temperatură de la o zi la alta, în perioadele de pornire și oprire a sistemului", susţine RADET.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră