Veste proastă pentru bucureşteni: "Este iminentă oprirea gazelor de către furnizorii ELCEN"

05 Iul 2015
Veste proastă pentru bucureşteni:
Viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea, afirmă că este "iminentă" oprirea gazelor de către furnizorii ELCEN.

"Vă aduc în atenție faptul că în acest moment este iminentă oprirea gazelor de către furnizorii ELCEN, din cauza datoriilor uriașe înregistrate la aceștia. De asemenea, nu există finanțarea necesară pentru realizarea planului de reparații al RADET pe timpul verii. În lipsa reparațiilor, pierderile din sistem au ajuns foarte mari. Lunar, aproape 1 milion de metri cubi de apă se pierd din cauza avariilor din sistem.

Costurile acestor pierderi se ridică la 20 de milioane de euro într-un an, bani care sunt plătiți în cele din urmă tot de către bucureșteni", a declarat duminică viceprimarul Capitalei, într-o scrisoare deschisă adresată premierului interimar Gabriel Oprea, conform agerpres.ro.

El îi cere premierului interimar Gabriel Oprea să precizeze dacă Memorandumul privind fuziunea ELCEN-RADET mai este de actualitate, în caz contrar fiind nevoie de o altă strategie "pentru a salva sistemul de termoficare centralizat și pentru a elimina riscul ca bucureștenii să stea în frig la iarnă în casele lor".

Viceprimarul Capitalei a mai spus că l-a informat despre această situație și pe premierul Victor Ponta, dar "nu a primit niciun răspuns".

Citeşte mai multe ştiri din Actualitate!
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră