Bucureşti: A fost inaugurat pasajul rutier de la Piaţa Sudului

23 Iul 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Bucureşti: A fost inaugurat pasajul rutier de la Piaţa Sudului

Pasajul subteran rutier Piaţa Sudului a fost inaugurat, duminică, dar lucrările continuă cu refacerea liniei de tramvai şi cu lărgirea Şoselei Berceni. Fiind o zi de duminică, în care circulaţia e redusă în zonă, noul pasaj nu şi-a putut demonstra din prima utilitatea. Doar câteva zeci de maşini au trecut prin pasaj la scurt timp de la inaugurare.

Inaugurarea pasajului vine, practic, cu o săptămână mai devreme decât s-a promis ultima dată. La 5 mai, Primăria Municipiului Bucureşti anunţa că pasajul rutier de la Piaţa Sudului va fi terminat şi redat integral circulaţiei până la  28 iulie, conform sectorul4live.ro. 

Ulterior, pe 28 iunie, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, scria pe Facebook: ”Au mai rămas câteva zile până la inaugurarea Pasajului Piaşa Sudului. O lucrare foarte mult întârziată, hulită de oameni, dar foarte necesară Sectorului 4. Ce a fost a fost, acum trebuie să ne gândim la viitor. Vreau ca întreaga zonă să arate perfect”.

Prezent la inaugurare, alături de primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, edilul şef al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că lucrările în zonă vor continua cu finalizarea liniei de tramvai, data estimată fiind 10 septembrie, înainte de începerea noului an şcolar.

De asemenea, în perioada următoare, Primăria sectorului 4 va începe alte lucrări în zonă. ”Veţi vedea că în curând, într-o lună – două, acest proiect va fi continuat cu lărgirea Soselei Berceni şi a Şoselei Turnu Magurele. Toate aceste lucrări vor fi demarate în următoarele aproximativ 30 de zile, după ce se termină procedurile”, a declarat, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

”Pasajul Rutier Piaţa Sudului este o lucrare care asigură fluidizarea traficului pe direcţia inelului principal şi pe arterele adiacente inelului median al municipiului Bucureşti şi presupune realizarea unui pasaj subteran pe direcţia Calea Văcăreşti – str. Niţu Vasile, cu câte două benzi de circulaţie pe sens, a patru pasaje pietonale, refacerea liniei de tramvai, lucrări de modernizare a carosabilului, a utilităţilor etc. Valoarea totală contractului este 127 de milioane de lei”, potrivit PMB.

Lucrarea a fost realizată de asocierea  Astaldi-Euroconstruct.

Sursa foto: hotnews.ro

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră