Presa britanică dezvăluie ce se va întâmpla cu ROMÂNII din Regatul Unit, după BREXIT

08 Oct 2016 | scris de Veronica Micu
Presa britanică dezvăluie ce se va întâmpla cu ROMÂNII din Regatul Unit, după BREXIT

Astăzi, publicaţia Daily Telegraph vine cu o veste bună pentru toţi cetățenii statelor membre UE cu reședința în Regatul Unit. Potrivit jurnaliştilor britanici, care citează surse guvernamentale, aceştia vor putea rămâne în Marea Britanie după Brexit.

Daily Telegraph menționează un studiu oficial care arată că cinci din şase cetăţeni europeni nu pot fi deportaţi.

Astfel, potrivit cercetării, în Regat locuiesc 3,6 milioane de europeni din care peste 80% sunt eligibili automat la prelungirea dreptului de sejur după 2019, data la care ar urma să se producă Brexit-ul.

Mai mult, 600.000 de cetăţeni ai UE vor primi un fel de derogare, care implică dreptul de sejur nelimitat.

Citiţi şi: Românii, jigniți de un parlamentar britanic: "Sunt incapabili să folosească telefonul mobil, dar se pricep să culeagă căpşuni!"

În urmă cu câteva zile, şefa executivului britanic, Theresa May, a declarat că, odată ieșită din blocul comunitar, Marea Britanie "va avea oportunitatea să controleze circulația (persoanelor) din UE".

"Cred că, în primul rând, oamenii au votat la 23 iunie ca guvernul lor să poată lua acest tip de decizii", a spus May, care în timpul campaniei care a precedat referendumul pe tema relației Marii Britanii cu UE a pledat pentru rămânerea în blocul comunitar, dar cu anumite rezerve.

"Viața va fi diferită în viitor, însă vreau să mă asigur că va fi un succes", a declarat May la BBC, avertizând totodată că "divorțul" de Uniunea Europeană "nu va fi ușor" și că vor exista "obstacole pe parcursul acestui drum".

Citeşte şi:

Diplomat german: Pericolul unei confruntări militare între SUA şi Rusia este considerabil!

ZBORUL MH370. Anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre unul dintre cele mai mari MISTERE ale aviației civile (VIDEO)

Bulgaria da, România ba! Canada renunță la vizele pentru bulgari, pentru români încă nu se ştie

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră