O companie românească de software, şantajată şi atacată de hackeri

01 Aug 2015
O companie românească de software, şantajată şi atacată de hackeri
BitDefender, o companie românească de software, cu milioane de clienţi în ţară şi străinătate, a recunoscut că a fost atacată de hackeri care i-au furat datele de autentificare ale unui număr neprecizat de clienţi, scrie washingtontimes.com.

Un personaj  alias “detoxransome” a susţinut la începutul acestei săptămâni că a spart sistemul BitDefender şi a ameninţat pe Twitter că va dezvălui o bază de date cu clienţi dacă nu va primi 15.000 de dolari de la companie.

Cum datele de autentificare au fost compromise fiind publicate online, compania românească a confirmat breşa în sistem şi a anunţat că  o anchetă este în curs. 

Hackerii nu au atacat reţeaua internă a Bitdefender, ci o aplicaţie legată la serverul companiei, a precizat vineri BitDefender pentru Forbes.Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al companiei a susţinut că numărul celor expuşi în urma atacului este foarte limitat, mai puţin de 1% din clienţi, de importanţă mică şi mijlocie.

“Problema a fost imediat remediată şi s-au luat măsuri suplimentare de siguranţă pentru a preveni repetarea unor astfel de atacuri. Acest lucru nu ne va afecta clienţii. Investigaţia pe care am făcut-o arată că alte servere sau servicii nu au fost afectate”, a mai spus purtătorul de cuvânt al BitDefender. 

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră