BILANŢUL lui Ioan Rus: "a inventat" AUTOSTRADA "FAZATĂ" şi a şters SIBIU - PITEŞTI de pe hartă

11 Iun 2015
BILANŢUL lui Ioan Rus:
Epoca Ioan Rus la ministerul Transporturilor a început cu reîntoarcerea autostrăzilor de la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură, gestionat de Dan Şova. În epoca Şova, ministerul Transporturilor a fost împărţit în două, autostrăzile la Marile Poriecte, CFR la Transporturi. Practic, acesta pare să fie cea mai importantă „realizare” a lui Ioan Rus.


“Cartea de căpătâi” a ministrului Ioan Rus va rămâne Masterplan-ul pe transporturi. Imediat ce a fost lansat pe piaţă, studiul a creat nenumărate dezbateri legate de faptul că o bună parte din autostrăzile prioritare ale României vor fi construite ca drum expres. Cea mai mare schimbare fiind chiar autostrada Sibiu – Piteşti, parte a Coridorului IV Pan European.

După nenumărate dezbateri, şi la intervenţia Comisiei Europene, Ioan Rus revine la gânduri mai bune şi prioritizează Sibiu – Piteşti.

Tot Ioan Rus a vorbit, pentru prima oară despre autostrăzi fazate. Practic, aşa cum a explicat fostul ministru, planul era ca o autostradă să înceapă ca drum expres şi să fie apoi transformat în autostradă. Operaţiune care s-ar fi dovedit destul de costisitoare.

În fine, între realizările lui Ioan Rus s-ar putea număra şi dorinţa de a dubla DN1 printr-un drum care să ocolească, de fapt, staţiunile montane. Explicaţia a fost dată în momentul în care ziariştii l-au întrebat dacă se mai construieşte autostrada Bucureşti – Comarnic.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră