Primăria Sectorului 1 își cere scuze bicicliștilor

03 Iul 2015
Primăria Sectorului 1 își cere scuze bicicliștilor
Un comunicat remis presei prezintă scuzele Primăriei Sectorului 1. Astfel, instituția prezintă scuze publice celor doi bicicliști care au fost amendați în mod eronat

„Primăria Sectorului 1 cere scuze public pentru incidentul din data de 1 iulie 2015, în care două persoane, care mergeau cu bicicletă, au fost amendate de către agenții locali ai Sectorului 1 pentru faptul că circulau fără cască de protecție, deși acest lucru nu este sancționat de lege.

Conform unor prevederi mai vechi ale legislației rutiere, bicicliștii erau obligați să fie dotați cu echipament de protecție. Noua legislație rutieră nu obligă, doar recomandă bicicliștilor să poarte pe drumurile publice echipamente de protecție.

Cele două persoane care au fost sancționate în baza unor prevederi legale abrogate vor fi invitate la sediul Poliției Locale Sector 1 pentru a li se anula procesele verbale de contravenție.

Acest incident a fost cauzat și de frecventele modificări ale legislației rutiere.

Încă o dată Primăria Sectorului 1 cere scuze public față de cele două persoane sancționate eronat”, precizează Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră