Cazul copiilor uciși de o bacterie misterioasă. Bunica Ioanei: Mi-au zis ca a făcut stop cardiac, în certificatul de deces scrie pneumonie (VIDEO)

21 Feb 2016 | scris de Cristi Ionescu
Cazul copiilor uciși de o bacterie misterioasă. Bunica Ioanei: Mi-au zis ca a făcut stop cardiac, în certificatul de deces scrie pneumonie (VIDEO)

Elena Ghiță este bunica unei fetițe, Ioana, copil care a murit în urma unei suspiciuni de sindrom hemolitic. Bunica fetiței spune că micuța se afla în stare foarte bună când a mers cu ea la spital, dar că a fost trimisă cu fetița la București, cu suspiciunea de sindrom hemolitic uremic.  Numai că, potrivit bunicii, analizele nu au arătat acest diagnostic, femeia spunând că medicul de gardă i-a zis că Ioana a murit din cauza unui stop cardiac, iar în certificatul deces scrie că a murit de pneumonie.

"Vreau să știu de ce a murit Ioana? Una mi s-a spus la spital, alta la IML”, repetă la nesfârșit femeia. De asemenea, Elena Ghiță și-a spus nemulțumirea față de tratamentul de care a avut parte în spital, femeia precizând că a putut să observe multă nesimțire și nepăsare la cadrele medicale. Potrivit doamnei Ghiță, la un moment dat i s-a sugerat să-i facă repede dializă Ioanei, pentru că în weekend nu sunt în spital decât doi chirurgi și doi anesteziști.

Femeia vorbește sec și este foarte lucidă, dar i se simte furia în glas. Nu vrea bani, nu vrea să știe decât un singur lucru. De ce a murit nepotica ei si cine se face vinovat de faptul că a murit de pneumonie, deși fusese adusă trimisa la Bucuresti cu suspiciunea de sindrom hemolitic.

"Vreau să știu de ce a murit Ioana? Una mi s-a spus la spital, alta la IML. Vreau să se facă anchetă, cum să vină ministrul Sănătății să ne spună că asta se întâmplă și în alte țări? Sau să ne spună să ne spălăm pe mâini... Nu pot să înțeleg de ce nu și-a dat demisia din prima clipă. Am ajuns să ne rezolve presa problemele...”, a spus bunica fetiței.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră