Pofta lui Băsescu, Kovesi și Coldea: "Pe aceşti oameni i-am creat eu. Codruța era un copil..."

12 Ian 2016 | scris de Cristi Ionescu
Pofta lui Băsescu, Kovesi și Coldea:

Traian Băsescu a declarat la România TV că şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, era "un copil de 28 de ani din Sibiu" când a numit-o procuror general al României. Totodată, fostul preşedinte a precizat că l-a numit pe Florian Coldea ca şef adjunct al SRI pentru că l-a considerat "isteţ" când l-a cunoscut

"Codruţa era un copil de 28 de ani din Sibiu, procuror care făcuse vreo 3 dosare. (...) Ţinta mea era să găsesc o femeie şi să fie tânără. Era cel mai tânăr procuror de pe lista care mi-a fost prezentată. Dacă îmi aduc bine aminte, avea trei dosare care se finalizaseră cu condamnare. Zic: Procuror tânăr, rată de succes 100%, femeie. Pe Codruţa o vreau procuror general", a precizat fostul preşedinte.

"Coldea era un maioraş. Am pus ochii pe el şi am spus că îi dau o şansă. A fost făcut locotenent-colonel şi prim-adjunct al şefului SRI. (...) Tânărul Coldea, copil de trupă faţă de ceea ce e acum... Mi-a plăcut că era isteţ, era tânăr, arăta bine, era adjunctul unui general la Direcţia Antitero. Zic: «Dacă acesta a avut curaj să îl facă adjunct la Brigada Antitero, de ce nu l-aş putea face eu prim-adjunct la SRI?»", a adăugat fostul şef de stat.

Băsescu a precizat că şi dacă ar fi întrebat de o sută de ori i-ar numi din nou pe Kovesi şi pe Florian Coldea în acele funcţii. "Pe aceşti oameni i-am creat eu", a adăugat Traian Băsescu.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră