Băsescu, despre condamnarea fratelui său: "Am chemat șefii Serviciului Român de Informații..."

12 Ian 2016 | scris de Cristi Ionescu
Băsescu, despre condamnarea fratelui său:

Traian Băsescu a declarat că sentința în cazul fratelui său, Mircea Băsescu, l-a luat prin surprindere și se aștepta la un alt verdict adăugând că își menține opinia potrivit căreia în acest dosar suspectează o înscenare.

 "Mă așteptam la un alt verdict, dar e o hotărâre a instanței și trebuie să te supui ei. Nu am să mă pronunț cu nimic altceva decât cu ce am spus pe Facebook legat de faptul că eu personal suspectez o înscenare. Nu am să fac comentarii legate de cine a făcut-o, cum a făcut-o. Deocamdată, instituțiile statului și o instanță au pronunțat o condamnare grea. Fratele meu trebuie să meargă mai departe la Curtea de Apel și să încerce acolo să demonstreze că nu a făcut trafic de influență", a spus Traian Băsescu, la România Tv.

El a precizat că, în calitate de șef al statului, i-a chemat pe șefii SRI, George Maior și Florian Coldea, pentru a-i informa cu privire la situația fratelui său.

"Am chemat șefii Serviciului Român de Informații și i-am informat despre presiunile care se fac asupra fratelui meu, domnii Maior și Coldea.(...) Vă pot spune din ce am văzut în dosar, care e public, nu discutăm de documente secrete, (...) a doua zi au fost puși sub ascultare și familia Bercea Mondial, și domnul Căpățână. S-au emis mandate pentru ascultare telefonică și ambientală", a mai declarat Traian Băsescu.

Magistrații Tribunalului Constanța au decis, vinerea trecută, condamnarea lui Mircea Băsescu la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră