Baronul cuprului, Horia Simu, rămâne după gratii

14 Iul 2015
Baronul cuprului, Horia Simu, rămâne după gratii
Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins contestația lui Horia Simu, afaceristul arestat pe 3 iulie într-un dosar de despăgubire cu un prejudiciu record, de 55 de milioane de euro. Astfel, Simu va rămâne în arest pentru următoarele 30 de zile.

Horia Simu este acuzat că, în perioada 2006 - 15 ianuarie 2008, a sprijinit şi înlesnit nerespectarea prevederilor legale de către preşedintele, vicepreşedintele şi membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, prin depunerea la un dosar de despăgubire a unui imobil a mai multor înscrisuri falsificate. Afaceristul, care se situează pe locul doi în topul despăgubirilor record date de ANRP a acredita ideea de imposibilitate de restituire în natură şi de urgenţă în soluţionarea dosarului, spun procurorii DNA.

În acest caz, în care este vorba de fosta "Ferma Ciurel", situată în sectorul 6, în suprafață de peste 97.000 de metri pătrați, drepturile litigioase au fost cumpărate de Horia Simu de la o româncă stabilită în SUA.

Dupa despăgubirea încasată de la aNRP, Horia Simu și-a transferat, sub formă de titluri de proprrietate, 128 de milioane de euro la două off shore-uri, apoi a investit banii în afaceri cu cupru. În afară de afaceri, "Regele Cuprului" și-a investit banii și în proprietati imobiliare pe numele său, dar și în tablouri și bijuterii foarte scumpe, care au fost puse sub sechestru.

În același dosar sunt puși sub acuzare Ingrid Zaarour, Theodor Cătălin Nicolescu, Mihnea Remus Iuoraş şi Ionela Mihaela Nicolescu, preşedinte, vicepreşedinte respectiv membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră