Bănicioiu: Numărul persoanelor în stare critică și gravă se apropie de 90. Mai există o singură persoană neidentificată, la Spitalul de Arși

01 Noi 2015
Bănicioiu: Numărul persoanelor în stare critică și gravă se apropie de 90. Mai există o singură persoană neidentificată, la Spitalul de Arși
Ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu a confirmat moartea altor două persoane din rândul celor răniți în incendiul din clubul Colectiv şi a precizat că numărul celor care se află în stare critică și gravă se apropie de 90.
 
"Din păcate aceste informații (despre cele două decesuri - n.r ) sunt reale. 35 de pacienți sunt în stare critică, iar pe lângă aceștia sunt alții în stare gravă. Numărul lor este destul de mare, se aprope de 90 de pacienți", a declarat Bănicioiu la Spitalul de Urgenţă Floreasca. 
 
Totodată ministrul a spus că toate persoanele decedate aflate la IML au fost identificate. La Spitalul de Arși mai există o singură persoană despre care nu se cunosc detalii.
 
"Dintre cei de la IML am fost informat că toți au fost identificați. A rămas pacientul de la Spitalul de Arși. El este intubat", a precizat Bănicioiu.
 
De asemenea, ministrul Sănătății a dat asigurări că există suficient sânge și plasmă pentru persoanele rănite și că "toată lumea are tot ce este necesar".

Bilanţul a ajuns la 29 de morţi
 
În această dimineaţă au fost confirmate încă două decese în urma tragediei din clubul Colectiv. Este vorba despre o tânără în vârstă de 31 de ani, care a murit la Spitalul Bagdasar Arseni, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Florin Bica. O altă tânără, în vârstă de 25 de ani, a murit la Spitalul de Arşi.
 
"În urmă cu o oră a decedat unul dintre pacienți. Mai sunt pacienți în stare critică, dar sunt la sala de operație, la pansamente. Sunt internați în total în spital 23 de pacienți", a spus medicul.
 
Tot în această dimineaţă, medicii legişti de la Institutul Naţional de Medicină Legală au anunţat că au fost identificate toate persoanele decedate în incendiul din clubul bucureştean. 
 
În ceea ce priveşte starea răniţilor, 35 din cei peste 140 care mai sunt internaţi în momentul de faţă spitalele bucureştene. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră