Banca Centrală Europeană schimbă astăzi banii. Vezi cum arată noile bancnote (VIDEO)

25 Noi 2015 | scris de Veronica Micu
Banca Centrală Europeană schimbă astăzi banii. Vezi cum arată noile bancnote (VIDEO)

"Aceasta are un aspect regândit și culori mai vii și include un nou tip de element de siguranță: o fereastră-portret în aproprierea marginii superioare a hologramei, care devine transparentă atunci când este privită spre o sursă de lumină", anunță BCE într-un comunicat de presă. 

Fereastra redă portretul Europei, personaj din mitologia greacă, vizibil pe ambele fețe ale bancnotei. Același portret este vizibil și în filigran, deasupra numărului verde-smarald, care, la înclinarea bancnotei, creează un efect luminos ce se deplasează în sus și în jos – la fel ca în cazul bancnotelor de 5 EUR și 10 EUR din seria "Europa".

Banca Centrală Europeană a pus la dispoziție un material video intitulat "Descoperă noua bancnotă de 20 de euro", disponibil în 23 de limbi ale Uniunii Europene, care oferă informații suplimentare cu privire la noua bancnotă și la modul de verificare a autenticității acesteia.

Potrivit BCE, noile bancnote de 20 EUR vor circula în paralel cu cele din prima serie, acestea urmând să fie retrase treptat din circulație. (Veronica Micu)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră