Peste 3.200 de poliţişti mobilizaţi pentru bacalaureat

07 Iun 2015
Peste 3.200 de poliţişti mobilizaţi pentru bacalaureat
Peste 3.200 de polițiști vor acționa zilnic, pe durata examenului național de bacalaureat, suplimentar față de activitățile dispozitivelor curente din teren, pentru desfășurarea în siguranță a concursului.

Potrivit unui comunicat al IGPR, din totalul efectivelor suplimentare ce asigură măsurile de ordine în zona unităților de învățământ, 1.800 de polițiști sunt de la structurile de ordine publică, 588 sunt polițiști de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Poliției Române.

Echipajele din teren vor acționa pentru a depista și lua măsurile legale față de persoanele care, prin comportamentul său activitățile pe care le desfășoară, afectează climatul de siguranță publică. În acest sens, cele 1.900 de centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale polițiștilor.

De asemenea, polițiștii rutieri vor acționa pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum și a ambuteiajelor.

Efectivele Poliției Române sunt în teren pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și fluidizarea traficului rutier, în zona unităților de învățământ, astfel încât bacalaureatul să se desfășoare în condiții de normalitate. 

Un număr de 168.945 de candidați s-au înscris în vederea susținerii examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2015, cu peste 7.000 mai mulți decât în aceeași sesiune a anului trecut (161.682 de elevi), informează Ministerul Educației. (M.C)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră