Bacalaureat 2015. Să iei 5,65 la Istorie și, după contestație, să-ți dea 9,70. Victima - Rareș Anton, un tânăr din Bârlad

13 Iul 2015
Bacalaureat 2015. Să iei 5,65 la Istorie și, după contestație, să-ți dea 9,70. Victima - Rareș Anton, un tânăr din Bârlad
Rareș Anton a absolvit Liceul “Mihai Eminescu” din Bârlad iar la bacalaureat a primit la Istorie nota 5,65. La afişarea rezultatelor la Bacalaureat 2015, Rareş Anton avea să constate cu stupoare că a primit nota 5,65 la Istorie, proba obligatorie a profilului, deşi ştia că a făcut o lucrare aproape perfectă, în timp ce la Limba Română a primit 9,05, iar la Sociologie 9,1. Convins că această notă este mult sub cea pe care o merita, tânărul a depus contestație și, după recorectarea tezei, a obținut nota 9,70, scrie presa vasluiană.

Diferenţa de peste patru puncte este greu de înţeles de către elev: ”Istoria nu este o disciplină interpretabilă, astfel de diferenţe de notare nu pot fi de înţeles, nu au logică. La Limba Română poţi admite că mai poate interveni subiectivismul corectorului, la Istorie nu poate fi vorba de aşa ceva. Să notezi cu 5 şi ceva o lucrare de aproape 10 este inacceptabil. Vrem doar respect, este inadmisibil să fii notat 5,65 , iar după contestaţie cu 9,70. Dorim demisia tuturor celor responsabili cu această bătaie de joc, în frunte cu dumneavoastră, domnule ministru!", a afirmat Rareş, după aflarea rezultatelor finale de la Bacalaureat.

Rareș Anton, tânărul nedreptăți la examenul de bacalaureat, urmează să susțină admitere la Facultatea de Drept deoarece visul său este să devină procuror și să împartă dreptatea. Același lucru îl așteaptă de la ministrul Educației, să ia atitudine pentru ca vinovații să plătească, astfel încât să nu mai aibă de suferit și alți elevi. Și mama lui Rareș are un mesaj către toți părinții, să fie suportul copiilor lor și să nu îi judece, deoarece aparențele înșeală.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră