Corectarea lucrărilor de la bacalaureat, dezastrul naţional. Ministrul Educaţiei se laudă cu promovabilitatea examenului

11 Iul 2015
Corectarea lucrărilor de la bacalaureat, dezastrul naţional. Ministrul Educaţiei se laudă cu promovabilitatea examenului
Bacalaureatul s-a transormat într-un experiment naţional. Anual acest examen suferă modificări în funcţie de ministrul care se află în fruntea Educaţiei. La fel se modifică şi Legea Educaţiei.

Anul acesta, ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a decis ca lucrările la probele scrise să fie corectate şi notate în alt judeţ decat cel în care candidaţii au susţinut examenele scrise. Federaţia Sindicatelor din Educaţie a anunţat încă din luna iunie că acest sistem incriminează corpul profesoral şi va produce haos în organizarea evenimentului. Ceea ce s-a şi întâmplat! Pentru că, corectarea şi notarea lucrărilor a fost contestată în fiecare judeţ.

In Hunedoara a fost lansată o petiţie împotriva rezultatelor la Limba şi Literatura Română. "Elevii hunedoreni au fost nemultumiţi de notele primite la Limba şi Literatura Română. Acest lucru s-a oglindit şi în numărul mare de contestatii depuse la această disciplină. Astfel încat dorim să expunem public nemulţumirea şi dorinţa de tragere la răspundere a cadrelor didactice care au corectat aceste lucrări!"

Lucrări de 10, notate cu 1 și 2
Diana Stoleriu a absolvit liceul Mihail Kogălniceanu, din Vaslui. Unul dintre examenele susţinute la bacalaureat a fost la Anatomie. Profesorii corectori au notat lucrarea tinerei cu nota 2. Imediat după afişarea rezulatatelor, tânăra a depus o sesizare la Inspectoratul Scolar al Judeţului Vaslui. Culmea, lucrarea a fost reevaluată de cei doi profesori corectori care au decis să-i acorde nota 10.

O altă elevă din Cugir, Diana Toader, a avut ghinionul ca lucrarea ei să fie corectată de profesorii din Sibiu. Ea a aflat că a luat nota 1 la matematică, desi lucrarea ei era de nota 10. Profesorii ei au sesizat comisia, iar greşeala a fost, în cele din urmă, îndreptată

La Constanţa 992 de contestaţii admise
Inspectorul școlar, Cristina Maria Ivan a precizat că la nivelul judeţului Constanţa, au fost contestate 2.052 de lucrări. Dintre acestea, au fost admise ca întemeiate 992. La proba scrisă de Limba și literatura română, au fost contestate 898 de lucrări, fiind admise 473. La proba scrisă obligatorie a profilului (Matematică/ Istorie) au fost contestate 548 și au fost admise 236, iar la proba scrisă la alegere a profilului și specializării, au fost contestate 606 lucrări şi au fost admise ca întemeiate 213.

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu a anunţat că promovabilitatea la examenul de Bacalaureat este de 67,9%. Inainte de soluţionarea contestaţiilor rata de promovare a examenului era de 66,41.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră