EXCLUSIV. Tânăra din Arad care și-a aruncat copilul mort la gunoi a fost ajutată să avorteze de o persoană neautorizată!

29 Feb 2016 | scris de Cristi Ionescu
EXCLUSIV. Tânăra din Arad care și-a aruncat copilul mort la gunoi a fost ajutată să avorteze de o persoană neautorizată!

Cazul fătului aruncat la gunoi şi găsit de un om al străzii va fi clasat, pentru că nu este vorba de pruncucidere, anunță presa locală. În urma raportului medico-legal, s-a stabilit că fătul găsit duminică în tomberon are mai puţin de cinci luni.

„Nu are calitate de nou-născut, este înainte de 5 luni, e vorba de avort spontan, nu e pruncucidere. Poate fi un avort spontan, pentru a fi obiect de infracţiune, trebuie să fie nou-născut, trebuie să fie viu şi viabil. Pentru avort, nu avem faptă penală, o faptă prevăzută şi pedepsită de legea penală. O să dispunem clasarea”, a declarat Pavel Palcu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Se pare că tânăra mamă a aruncat fătul la gunoi, cu câteva momente înainte de a fi găsit de un om al străzii, iar fapta abominabilă a fost surprinsă de camerele de supraveghere. Cu toate acestea, femeia nu poate fi trasă la răspundere, fapta neconstituind o infracţiune, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad. (sursa)

Totuși, surse juridice precizează pentru mariustuca.ro că Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a preluat cazul fătului aruncat la gunoi și a schimbat încadrarea faptei în "intreruperea neautorizata a cursului sarcinii", femeia fiind ajutata sa avorteze de o persoana neautorizata, fără niciun fel de pregătire medicală, persoana care va fi si ea cercetata de autorități.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră