Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul Antenelor

18 Feb 2016 | scris de Veronica Micu
Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul Antenelor

Potrivit unui comunicat al Avocatului Poporului, "sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 30 și art. 31 din Constituția României, privind libertatea de exprimare și dreptul la informație".

"În cadrul demersurilor ce vor fi efectuate de către Avocatul Poporului, se vor avea în vedere, între altele, discuții cu părțile implicate, solicitarea de informații, relații și documente, precum și examinarea aspectelor constituționale, legale și procedurale referitoare la cazul în speță", se arată în comunicat.

Avocatul Poporului precizează că demersurile inițiate nu pun în discuție respectarea hotărârilor judecătorești.

Imobilele în care își desfășoară activitatea posturile de televiziune Antena 1 și Antena 3 trebuie evacuate în termen de cinci zile, în urma notificării primite, luni, de la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București

"Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, în calitate de organ de valorificare împuternicit conform prevederilor OG nr. 14/2007, ca reprezentant al statului român-proprietar al imobilelor ce au fost confiscate și trecute în proprietatea privată a statului, libere de orice sarcini, în baza unei sentințe judecătorești, a notificat astăzi, 15.02.2016, în scopul evacuării, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior menționate", menționează Agenția Națională de Administrare Fiscală într-un comunicat.

Notificarea de evacuare s-a realizat în vederea punerii în executare a sentinței penale nr. 701/26.09.2013, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 888/A/08.08.2014, pronunțată de Curtea de Apel București, Secția a II-a Penală.

Termenul pe care îl au la dispoziție persoanele notificate este de 5 zile lucrătoare de la data notificării, așa cum este reglementat la art. 1039 din legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, cu modificările ulterioare, se mai arată în comunicat.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră