Avocatul Alexandru Chiciu despre afecţiunile de care suferă Sorin Oprescu: „Eu cred că există un element fundamental, dreptul domnului Oprescu la viață“

04 Oct 2015
Avocatul Alexandru Chiciu despre afecţiunile de care suferă Sorin Oprescu: „Eu cred că există un element fundamental, dreptul domnului Oprescu la viață“
Alexandru Chiciu, unul dintre avicații lui Sorin Oprescu, a declarat  că judecătorul de drepturi si libertăți atestă existența a 12 afecțiuni grave de care suferă edilul suspendat al Capitalei. Totodată, avocaţii lui Oprescu anunţă că vor depune o nouă cerere ca edilul suspendat să fie dus la medic, pentru noi investigaţii medicale. Reamintim că luni (n.r.- mâine ) se va judeca, la Curtea de Apel, contestația la decizia de prelungire a arestului preventiv în cazul lui Sorin Oprescu, care a fost arestat la începutul lunii septembrie pentru luare de mită.

”Există un număr de 12 diagnostice, patru file de recomandări. Totodată, vă rog să citiți motivarea judecatorului. Judecatorul de drepturi și libertăți atestă existența afecțiunilor grave, pentru Sorin Oprescu. În fiecare zi, Sorin Oprescu a fost vizitat de echipa de apărare, strategia este deja pus la punct”, susţine apărătorul primarului suspendat. 

Avocat: Voi apela la toate pârghiile pe care legea mi le permite

„România ar trebui să analizeze cu mai multă rezervă acest tip de recunoaștere a faptelor, aceste denunțuri. Vom face apel la toate prevederile din legislația internă, dar să la toate deciziile ÎCCJ din 2014, 2015 și ale Curții Europene. Sunt două paliere de abordare, partea de fond, dar, ca oameni, nu putem să tratăm cu ușurătate afecțiunile domnului Oprescu. Cel puțin despre una dintre aceste 12 afecțiuni domnul Oprescu nu știa. Avocații trebuie să facă tot posibilul pentru a câștiga. Eu cred că există un element fundamental, dreptul domnului Oprescu la viață”, a declarat Alexandru Chiciu.

„Sorin Oprescu poate fi judecat, condamnat, pe baza unor probe. Dar poate fi cercetat, trimis în judecată într-o măsură preventivă alternativă. Voi apela la toate pârghiile pe care legea mi le permite, pentru a câștiga”, a mai spus apărătorul edilului suspendat al Capitalei.

De ce suferă edilul suspendat al Capitalei

Sorin Oprescu nu doreşte ca raportul să fie făcut public, însă avocatul Viorel Mocanu a confirmat că în document se menţionează cele 12 afecţiuni de care suferă primarul suspendat al Capitalei. Avocatul Viorel Mocanu a declarat că nu poate infirma, dar nici confirma suspiciunea de cancer pulmonar de care ar suferi Sorin Oprescu.

Apărătorul lui Sorin Oprescu mai spune ca investigatiile nu pot fi facute la Spitalul Univesitar si cel mai probabil acesta va trebui internat intr-o alta clinica. Tribunalul Bucureşti a prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare preventivă pe numele primarului suspendat al capitalei. Decizia nu este definitivă.

De ce este acuzat primarul suspendat al Capitalei

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită. Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, în 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucureşti, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv şi fiind suspendat din funcţie, din 15 septembrie.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că în 5 septembrie, în baza unei înţelegeri prealabile cu şeful Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, şi cu fostul său şofer Cristian Stanca, zis "Grenadă", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea şi Octavian Alin Petroi, denunţători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoşoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracţională a lui Popa şi l-ar fi menţinut în funcţie, susţin anchetatorii.

Avocaţii lui Sorin Oprescu vor să ceară DNA confruntarea primarului suspendat al Capitalei cu Bogdan Popa, şeful de la Administraţia Cimitirelor, dar şi audierea unor martori propuşi de apărare şi depunerea unor înscrisuri suplimentare la dosarul de corupţie.


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră