Cum pot fi excluși avocații din profesie? Ce modificări au fost aduse Statutului Avocațiilor

01 Sep 2015
Cum pot fi excluși avocații din profesie? Ce modificări au fost aduse Statutului Avocațiilor
Congresul avocaților a decis să completeze Statulul Avocaților. Conform hotărârii, avocații cu datorii la Uniunea Națională a Barourilor din România nu mai pot face parte din Consiliul Baroului. Totodată, avocații riscă excluderea din profesie dacă vor colabora cu pretinși avocați din Baroul Bota, potrivit clujust.ro. În primăvară, două avocate au fost puse sub acuzare de DNA pentru acest lucru.

Hotărârea a fost publicată pe 27 august în Monitorul Oficial al României.

Astfel, a fost introdus articolul 411 în Statutul profesiei de avocat care prevede că: "Este interzis avocatului ca în exercitarea oricărei activităţi din cele prevăzute la art. 3 din Lege să colaboreze în orice mod cu persoane fizice sau juridice care îndeplinesc acte ori desfăşoară fără drept activităţi specifice profesiei de avocat". Încălcarea acestei prevederei constituie abatere disciplinară gravă şi se sancţionează cu excluderea din profesie.”

La articolul 71 s-a introdus un alineat care spune că: "Nu pot face parte din consiliul baroului avocaţii care au datorii scadente privind taxele şi contribuţiile stabilite pentru formarea bugetului U.N.B.R. şi al baroului, precum şi a fondurilor Casei de Asigurări a Avocaţilor şi ale filialelor.”
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră