Avocata lui Ponta a depus actele medicale la DNA

22 Iun 2015
Avocata lui Ponta a depus actele medicale la DNA
Avocata premierului a venit, în această dimineaţă, la DNA pentru a prezenta documente care să justifice faptul că Victor Ponta nu se poate prezenta pentru a fi audiat în dosarul în care este urmărit penal, întrucât este în continuare în Turcia, pentru tratamentul de recuperare după operaţia la genunchi.
 
DNA îl acuză pe Victor Ponta de evaziune fiscală, spălare de bani, fals în declarații și conflict de interese. Pentru ultima acuzație, cu privire la fapte săvârșite de Ponta în calitate de premier, Camera Deputaților a respins cererea de urmărire penală.
 
Victor Ponta se află în aceste zile în Turcia, acolo unde a început recuperarea după operația la genunchi suferită în urmă cu aproximativ o săptămână la spitalul Medipoll din Istanbul.
 
Premierul a anunţat, duminică, faptul că medicii turci care l-au operat au decis că poate fi externat, dar îşi va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile, astfel că îi va cere luni preşedintelui Klaus Iohannis să îi încredinţeze vicepremierului Gabriel Oprea atribuţiile de prim-ministru în acest interval. Oprea va avea inclusiv atribuţia de a conduce şedinţele de Guvern.
 
Într-un mesaj postat pe Facebook, Ponta nu a precizat cât anume va mai sta în Turcia, spunând doar că medicii au decis că poate fi externat, dar că trebuie ca, în următoarele şapte zile, să parcurgă zilnic procedurile pentru control, schimbare pansamente şi supraveghere.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră