Avocat: Focul de la Bamboo a fost pus

22 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Avocat: Focul de la Bamboo a fost pus

Avocatul Cătălin Dancu a declarat, duminică, la Poliția Capitalei, că din datele pe care le au până în acest moment rezultă că la clubul Bamboo focul ar fi fost pus.

"Am explicat din poziția administratorului cum au decurs evenimentele din seara respectivă. S-au lămurit și procurorii cu privire la măsurile de protecție și de evacuare a persoanelor din club. Datele noastre la acest moment, din martorii existenți, confirmă faptul că incendiul a fost pus. Urmează să observăm și să verifice și procurorii persoanele din zona fostei săli fitness a clubului. Până la ora 3,00 dimineața nu existau niciun fel de date. Au fost identificate persoane necunoscute clubului care se aflau în această zonă", a susținut avocatul patronilor clubului Bamboo, conform agerpres.ro

Şi un angajat al clubului Bamboo a declarat că focul ar fi fost pus. "Nu au fost flăcări, totul a fost ignifug. Cred că au fost vreo 600, 700 oameni în club. Nu pot să vă spun dacă se fuma, s-a fumat narghilea. Spuneţi-mi un club unde nu se fumează. Am fost instruiţi de când s-a întâmplat nenorocirea la Colectiv. Astea sunt nişte aberaţii cu aruncarea în piscină. Piscina era acoperită de zăpadă, nu are apă, lumea aberează. Autorităţie au intervenit ok. (...) Au fost controale, ultimul a fost acum o lună. Părerea mea e că focul a fost pus", a declarat duminică ziariştilor  Eugen Barbu, agent pază în Bamboo, conform mediafax.ro.

Şeful Serviciului Omoruri susţine că nu există niciun indiciu cu privire la o mână criminală la acest moment al anchetei. "Declaraţiile persoanelor diferă. Trebuie să le evaluăm. Nu există niciun indiciu cu privire la o mână criminală. S-au cerut şi obţinut o mare parte din acte medicale şi de la instituţii, toate trebuie analizate. Am ridicat foarte multe documente, vorbim de bibliorafturi, nu 2-3 hârtii", a declarat Radu Gavriş.

Dosarul deschis de anchetatori în urma incendiului de la Bamboo este pentru distrugere.

UPDATE

Anchetatorii susțin că nu au niciun indiciu cu privire la o mână criminală care ar fi provocat incendiul de la clubul Bamboo din Capitală.

"Nu există niciun indiciu cu referire la o mână criminală, așa cum s-a vehiculat. Cercetarea încă nu a început în ceea ce privește structura, locul de unde a pornit incendiul și cum anume s-a propagat. Urmează ca, după ce avem definitivate aceste lucruri, să fie analizate cele mai bune ipoteze de lucru și principala versiune a ceea ce s-a întâmplat", a declarat șeful Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, Radu Gavriș, aflat duminică la fața locului, împreună cu procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București Mihai Prună.

Precizarea anchetatorilor vine după ce creatorul de modă Cătălin Botezatu, fost acționar al firmei care operează clubul Bamboo, a declarat sâmbătă că "e posibil să fi fost pus foc de cineva", deoarece clubul avea "dușmani".

UPDATE

Incendiul de la clubul Bamboo din Capitală nu a fost încă declarat lichidat de către pompieri, a precizat duminică Mihai Prună, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, citat de agerpres.ro.

"Am început o cercetare la fața locului. Din păcate, structura și locul nu ne permit să intrăm în interior. Pompierii care sunt prezenți de ieri nu au declarat lichidat incendiul, nu se poate pătrunde. Am venit și azi ca să facem o evaluare pentru a găsi cea mai bună soluție tehnică pentru a putea intra și a ne desfășura activitățile care sunt specifice, în special cercetarea la fața locului. (...) Incendiul n-a fost încă declarat lichidat. (...) Structura nu permite să se pătrundă în condiții de siguranță și, cel mai probabil, o să fie dezafectată", a arătat procurorul.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă - INSEMEX Petroșani va face o expertiză la clubul Bamboo, în cadrul anchetei derulate pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea incendiului.

"Vom fi solicitați când se va stinge focarul de acolo. Cred că se va întâmpla în cursul săptămânii viitoare. Vom trimite o echipă acolo", a declarat duminică pentru AGERPRES directorul general al INSEMEX Petroșani, Artur George Găman.

Deocamdată, acesta nu a putut să precizeze o eventuală cauză a incendiului din clubul bucureștean, menționând că urmează să se pronunțe experții, după efectuarea verificărilor de specialitate.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră