Breaking news!!!! Cum au reuşit televiziunile de ştiri „să prăbuşească“ un avion

01 Iul 2016 | scris de Mara Răducanu
Breaking news!!!! Cum au reuşit televiziunile de ştiri „să prăbuşească“ un avion

Cam aşa suna informaţia prăbuşirii, transmisă cu news-alert-uri  de mai toate televiziuni de ştiri şi cu ceva imagini de la locul prăbuşirii. Ei bine, prăbuşirea „îngălbenită“ şi prezentată cu disperare pe mai toate ecranele televiziunilor a fost, de fapt... o decolare ratată şi o aterizare forţată. Din fericire, aparatul nu s-a prăbuşit, nu a luat foc... Ştim, uneori raitingul face ştirea, însă tot uneori poate nu ar fi rău să respectăm câteva lucruri care ţin de deontologia jurnalistică. Nu e corect pentru cei care îşi ştiu apropiaţii plecaţi, urcaţi poate în acest avion, să stea cu sufletul la gură că aparatulcu pricina s-a prăbuşit.

Surse din cadrul Ministerului Afacerior Interne au declarat pentru site-ul www.miscareaderezistenta.ro că, într-adevăr, un avion de mici dimensiuni, cu patru persoane la bord, a ratat vineri decolarea de pe Aerodromul Măgura din judeţul Sibiu, în urma aterizării forţate o persoană fiind rănită şi transportată la spital. În aparatul de zbor se aflau patru persoane, iar pilotul ar fi ratat decolarea şi a încercat să redreseze avionul.

În urma impactului cu solul, o persoană a fost rănită şi transportată la spital."La bordul avionului erau trei bărbaţi şi o femeie. Aparatul nu a reuşit să ia altitudine. Din datele pe care le avem, avionul nu a luat foc", a declarat Odeta Veştemean, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu, potrivit mediafax.ro.  Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, incidentul a fost semnalat prin numărul de urgenţă 112, la faţa locului fiind trimise mai multe echipe de salvatori, dar şi ambulanţe pentru transport victime multiple.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră