Autostrăzi. Master Planul de Transport al României, pe masa Comisiei Europene

04 Iun 2015
Autostrăzi. Master Planul de Transport al României, pe masa Comisiei Europene
 Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, s-a întâlnit, la Bruxelles, cu comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu. Tema discuţiei dintre cei doi oficiali a fost Master Planul de Transport. Din comunicatului de presă al Comisiei Europene reiese faptul că, la jumătatea lunii iulie, Master Planul României ar putea fi aprobat. Corin Creţu a precizat că documentul strategic ar mai putea suporta unele modificări.

“Comisia Europeană apreciază progresele înregistrate de România în elaborarea Master Planului de Transport. România are cel mai avansat model de Master Plan, din cele 22 de state membre care pregătesc în prezent un astfel de document. Mai avem câteva aspecte de discutat cu reprezentanții Ministerului Transportului în cursul lunii iunie, însă per ansamblu suntem pe drumul cel bun.
Obiectivul nostru comun, al Comisiei Europene și al Guvernului României, este acela de a reuși să finalizăm și să adoptăm Programul Operațional pentru Infrastructură Mare și Programul Operaţional Regional până la jumătatea lunii iulie, astfel încât să se poată începe implementarea proiectelor”, a declarat Corina Creţu.

Cea mai mare provocare a autorităţilor române legată de Master Planul pe Transporturi, a fost autostrada Sibiu – Piteşti. Iniţial, în prima variantă a documentului strategic, autostrada Sibiu – Piteşti urma să fie drum expres. Mai mult, lucrările ar fi început abia în 2020.

În urma protestelor angajaţilor Dacia, dar şi a dezbaterilor publice, precum şi a cerinţei venite de la Bruxelles, autostrada Sibiu – Piteşti a devenit prioritate. Lucrările ar putea începe în 2017.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră