CNADNR plăteşte peste 22 de milioane de lei pentru refacerea unui studiu de fezabilitate

20 Mai 2015
CNADNR plăteşte peste 22 de milioane de lei pentru refacerea unui studiu de fezabilitate
Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale a semnat astăzi un contract uriaş pentru revizuirea studiului de fezabilitate pentru „autostrada Târgu Mureș — Ditrău”, parte a autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş.

Contractul a fost atribuit Asocierii Aecom Ingenieria SRL — Consitrans SRL — Search Corporation SRL și are o valoare totală de 22.713.614,42 lei fără TVA, echivalentul a peste 5,1 milioane de euro. Consorţiul are la dispoziţie 17 luni pentru finalizarea studiului de fezabilitate.
Finanțarea proiectului este asigurată din fonduri Fondul European de Dezvoltare Regională (85%) și Bugetul de Stat (5%).

Autostradă de 96 de km

Trosonul de autostradă Târgu Mureș — Ditrău va fi realizat în două etape. Bucata de drum Târgu Mureş-Sovata va avea 48,3 kilometri şi va costa 442,7 milioane de euro, potrivit datelor incluse în ultima variantă a MasterPlanului de Transporturi. Al doilea tronson cu traseul Sovata-Ditrău va avea 47,9 kilometri iar bugetul estimat pentru construcţia acestuia este de 773,17 milioane de euro. În total, autostrada Târgu Mureș — Ditrău va costa peste 1,2 miliarde de euro.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră