Curtea de Apel Bucureşti a decis: Traian Băsescu nu va fi audiat!

25 Oct 2016 | scris de Mara Răducanu
Curtea de Apel Bucureşti a decis: Traian Băsescu nu va fi audiat!

 

De asemenea, judecătorii au respins solicitarea de audiere a lui Mircea Băsescu şi a soţiei acestuia, Doiniţa. Familia lui Bercea a solicitat în instanță audierea lui Traian Băsescu pe motiv că fostul președinte a discutat cu fratele său despre situația în care era implicat și l-a sfătuit să facă plângere prealabilă. Magistrații au decis că audierea lui Traian Băsescu nu este relevantă în acest dosar. De asemenea, judecătorii au respins solicitarea de audiere a lui Mircea Băsescu și a soției acestuia, Doinița.

În schimb, instanța a fost de acord cu audierea și vizionarea înregistrărilor audio și video realizate de Florin Anghel și de către anchetatori, urmând ca la un termen ulterior al procesului să fie discutată și o cerere de efectuare a unei expertize privind autenticitatea înregistrărilor efectuate de Mircea Băsescu. Dosarul se află în faza de apel, după ce, pe 29 octombrie 2015, Tribunalul Constanța i-a condamnat pe patru membri ai familiei Bercea Mondial la pedepse cu executare și la plata de daune morale de 7.000 de euro pentru șantajarea lui Mircea Băsescu, potrivit agerpres.ro. 

În iunie 2014, membrii familiei lui Bercea Mondial au fost trimiși în judecată

Astfel, Florin Anghel (fiul lui Sandu Anghel) a fost condamnat la 12 ani, 11 luni și 20 de zile; Marius Constantin (ginerele lui Sandu Anghel) s-a ales cu patru ani și șase luni de închisoare cu executare, Fănica Anghel (soția lui Anghel) a primit trei ani și nouă luni; Izaura Anghel (soția lui Marius Constantin, fiica lui Sandu Anghel) a fost condamnată la patru ani, cinci luni și zece zile cu executare. În plus, Ion Grinică Anghel (fiul lui Sandu Anghel) a fost condamnat la șase luni prin măsură educativă neprivativă de libertate.

Totodată, instanța a respins atunci pretențiile civile emise de Mircea Băsescu, care a cerut daune morale de un milion de euro. Decizia Tribunalului Constanța a fost atacată cu apel atât de familia lui Sandu Anghel, cât și de Mircea Băsescu.  În iunie 2014, membrii familiei lui Bercea Mondial au fost trimiși în judecată, după ce l-au amenințat pe Mircea Băsescu pentru a le returna o sumă de bani pe care pretindeau că i-au dat-o pentru ca fratele fostului președinte să intervină pe lângă magistrați. În rechizitoriul trimis în instanță se arată că Mircea Băsescu a înregistrat cu telefonul mobil o convorbire purtată în data de 1 noiembrie 2013 cu Florin Anghel, fiul lui Bercea, în cadrul căreia este amenințat cu moartea.

Într-un proces separat, Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv la patru ani închisoare cu executare pentru trafic de influență, el fiind găsit vinovat pentru că a promis intervenții la judecători în schimbul sumei de 250.000 de euro, pe care a primit-o de la Florin Anghel.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră