Inutil! Au decis corectarea lucrărilor de Bac în alte judeţe, dar la asta s-au gândit?

26 Iun 2015
Inutil! Au decis corectarea lucrărilor de Bac în alte judeţe, dar la asta s-au gândit?
Decizia Ministerul Educaţiei de a trimite lucrările de la Bacalaureat nu este aplaudată de toată lumea, deşi măsura a fost luată pentru preveni fraudarea acestui examen, aşa cum s-a întâmplat şi acum patru ani, când s-a decis supravegherea elevilor cu camere video. O reacţie extrem de dură a venit din partea UDMR. Catalogând decizia drept "umilitoare, inutilă şi tipic balcanică", un lider al UDMR arată că sunt alte probleme importante încă nerezolvate şi, care, în opinia sa, ţin tot de distanţa între judeţe. Cu alte cuvinte, ce-i lipseşte chelului? Tichie cu mărgăritar!
 
"Într-un sistem educațional deja foarte birocratizat, este inutilă inițiativa ministrului de a trimite lucrările de Bacalaureat în alte județe pentru a fi evaluate. Reprezintă o soluție tipic balcanică, ca ministerul să apeleze în ultimul moment la o astfel de măsură, ignorând orice consultare profesională prealabilă', a declarat, azi, Magyari Tivadar, vicepreședintele executiv pentru învățământ al UDMR, conform unui comunicat.

El consideră că, printr-un asemenea gest, ministrul Educației umilește întreaga sferă pedagogică, neacordându-i încrederea cuvenită, la fel cum nu are încredere, se pare, nici în propriul său sistem administrativ — precar, de altfel — de la nivel județean.

"Dacă tot se pune problema transferurilor de responsabilități și parcurgerii distanțelor între județe, există unele chestiuni pentru care nu avem nici azi un răspuns: ce măsuri întreprinde ministerul în vederea soluționării problemei privind sistemul — parțial implementat — al autobuzelor școlare? Are ministerul vreo soluție mai eficientă și totală pentru decontarea costurilor de navetă al elevilor și cadrelor didactice? Care este situația în tot mai mult amânata problemă a angajării de conducători auto și personal tehnic pentru mentenanța microbuzelor școlare? Care este situația în cazul întârzierilor pentru sprijinirea și reabilitarea căminelor aflate în administrarea centrelor școlare?", se întreabă vicepreşedintele UDMR.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră